Hondje Afrika - reislog over afrikaHiiiiiijaaaa.... we gaan naar Afrika!
11-10-2007 :: Einde Senegal; Mali here we come!
Aantal km gereden:

 

Aantal dagen onderweg: 108

 

Aantal Afrikaanse landen bezocht: 5

 

Als in Nederland de blaadjes vallen, hebben de treinen vertraging of staan ze stil. Als het in Afrika regenseizoen (is geweest), zijn hele stukken weg weggeslagen en dus afgesloten. Zo ook de weg naar Mali die wij aanvankelijk wilden nemen. Dit kregen we te horen in het plaatsje voor de grens, dus er zat niets anders op dan weer 350 km terug te rijden naar Tambacounda om vanuit daar een andere route naar Mali te rijden. Weer terug door het nationaal park, waar we deze keer hele troepen bavianen op de weg aan troffen. Toen we stopten om te kijken bleven ze brutaal zitten. Tsja, wie is er nu eigenlijk aapjes aan het kijken vroegen wij ons af?

 

Maar dan wilden we eerst toch wel een mooie waterval gaan bekijken. De weg er naar toe was nat, maar Molly trok zich goed door de eerste plassen heen, aangezien de ondergrond hard was. Toen we halverwege waren, reed Molly door een plas, en de 2 rechter wielen zakten plotseling weg in de plas. Tijd om van de schrik te bekomen hadden we niet aangezien Molly steeds verder weg zakte en een punt zou bereiken dat ze zou kantelen.

Samen met 2 Senalgezen hebben we de handlier aan Molly en aan een boom bevestigd, en terwijl ik de handlier bediende, trapte Patrick Molly flink op haar staart om zo snel mogelijk uit de modderpoel te komen. Na 3 kwartier waren we gelukkig weer los zonder dat Molly gekapseisd was……tsja, reizen behoord avontuurlijk te zijn……

 

We hadden gelezen dat de wegen in Mali (het 4e armste land van de wereld) erg slecht zouden zijn. We hadden dan ook minstens 1,5 week uitgetrokken om van Senegal naar de hoofdstad van Mali, Bamako te komen. Maar de route zoals gepland ging niet door  zoals ik hierboven al beschreef.

Tot onze grote verrassing lag er een prachtig mooie, gladde asfalt weg van Tambacounda naar Bamako, waardoor we onze reis niet in 1,5 week, maar in 3 dagen af hebben gelegd. Het kan ook meezitten in Afrika….

 

 
12-10-2007
Hebben jullie nog wel tijd om al die indrukken te verwerken. De gebeurtenissen volgen elkaar in een heel rap tempo op, dus dat moet toch af en toe even verwerkt worden in die koppies. Jullie zijn natuurlijk nog jong, dus heel flexibel, dat blijkt uit de verhalen ook wel.
Dus wens ik jullie nog veel van deze avonturen toe, behalve het bijna kantelen van Molly, dat lijkt me niet voor herhaling vatbaar.
Groetjes, Marie-Louise12-10-2007
oooooooooooooooooooooooooooooooo
Wat gaaf, ik kom eraan!!
12-10-2007
´t is maar ´n kort bericht dat je schrijft, maar ik heb wel drie keer oooh geroepen en met m´n mond open blijven zitten! haha...Jeemig! Ver omrijden en Molly bijna om! Maaar die korte rit over een mooie asfalt weg is zeker heel fijn! Gister hebben we met z´n drieen jullie videoboodschap bekeken! Echt gaaf! Veel plezier weer en hou ´m recht! ;-)
x el12-10-2007
wat een geluk dat molly niet gekanteld is. moet je toch niet aan denken dat zoiets gebeurt!!!!!! nou veel plezier in mali en hou `m recht he.
groetjes judith13-10-2007
Hey,

Dat lijkt me echt elke keer weer een ontzettende spanning om los te komen met molly. Maar ja, jullie zijn daar ondertussen aan gewend. Wat gaaf die bavianen op de weg. Uiteindelijk zijn ze zeker toch wel weg gegaan. Sucses met de verdere avonturen.14-10-2007
Ow wat een verhalen weer haha, ik lees het berichtje net aan mijn moeder voor en we zitten allebei: ooh nee... haha! Hopelijk kunnen jullie er nu wel om lachen... Heel erg veel geluk nog en hopelijk zakt Molly niet meer weg! Liefs, Laurien15-10-2007
We genieten er elke keer van om jullie reacties te lezen; leuk dat jullie onze site volgen en we blijven graag op de hoogte van jullie avonturen in Nederland!

Groetjes Patrick en Annemarie15-10-2007
we volgen jullie nog steeds en genieten ervan om jullie avonturen te lezen!! tom en laura zijn hier op bezoek geweest en ze doen de groetjes!!
geniet er nog van en wie weet komen we elkaar nog tegen, wij vertrekken 27 okt richting afrika tot 26 nov.
groetjes,
nele en erik15-10-2007
Weer leuk om jullie verhaaltje te lezen en gelukkig is het allemaal goed afgelopen!! Veel plezier in Mali. Ben benieuwd naar jullie volgende verhalen en foto´s. Liefs16-10-2007
hey DEBBY ik hoorde van anne dat je bevallen bent van een jongentje, Jurre. van harte gefeliciteerd!!!!!! veel geluk samen met jullie gezinnetje!!!!!
ik doe het maar op deze manier weet niet op welke andere manier ik je kan bereiken, hoop dat je het leest.
veel groetjes judith17-10-2007
Toevallig op jullie site terecht gekomen.
In Marokko, tijdens het spaanse wijn drinken, waren wij al enigzins jaloers op jullie reis. Wij met de landrover toen helaas alweer op de terugweg richting Nederland.
Geweldig dat jullie al zover zijn gekomen.
Geniet van alles, hartelijke groeten uit Nederland.Naam:
Beveiligingscode: captcha
Neem de code over van het plaatje om een bericht te kunnen plaatsen.
Bericht: