Hondje Afrika - reislog over afrikaHiiiiiijaaaa.... we gaan naar Afrika!
17-10-2007 :: Mali, een prachtig land
Aantal km gereden: 13935

Aantal dagen onderweg: 114

Aantal Afrikaanse landen bezocht: 5

Wachten, dat is het enige wat je kunt doen als je visa’s nodig hebt en veel geld betalen. Want een visa, maakt niet uit voor welk land, is niet goedkoop! Maar het is weer voor elkaar, in de hoofdstad van Mali, Bamako hebben we een visa geregeld voor Burkina Faso en voor Ghana. Maar het is nu eerst tijd om Mali te ontdekken.

En er is hier genoeg te ontdekken, ook in Bamako. We hadden Molly geparkeerd op een campsite en gaan dan met de taxi het centrum in, dat is wel zo makkelijk.

Zou je denken, alleen het taxiritje is hier al een avontuur! Je houdt een taxi aan, die zijn er genoeg, vandaar dat er ook 3 taxi’s stoppen als je je hand op steekt. Je maakt je keuze, onderhandelt over de prijs, stapt in en laat je dan meevoeren in het geweld van het verkeer in een hoofdstad van Afrika…..Knipperlichten gebruiken ze niet, of werken niet,  ze slingeren continu open neer van de ene baan naar de andere baan en hun hand gaat daarbij niet van de toeter af, daarbij schettert Afrikaanse muziek uit de krakende radioboxen in je oren. Ondertussen parkeert de taxichauffeur de auto 3x midden op de weg, omdat hij even de weg moet vragen.

Als je dan aangekomen bent op de bestemming kijkt de taxichauffeur met een grote lach achterom en zegt: “ C’est fini”. Ohhhh gelukkig! We leven nog, proberen de deur van de taxi open te krijgen, maar deze gaat niet open omdat er een flinke deuk in de deur zit, net als in de andere deuren. We betalen de man en zwaaien hem opgelucht uit…..

Wachtend op de visa hebben we 5 dagen op een campite doorgebracht en even heerlijk gerelaxed. En of je het gelooft of niet, wij hebben hier ook klusjes die moeten gebeuren, zo moet Molly af en toe toch echt een keertje compleet uitgemest worden, mede om het stof van de Afrikaanse wegen eruit te krijgen, we kunnen een handwasje doen, op zoek gaan naar eten en Patrick vind natuurlijk altijd wel wat te klussen aan Molly.

Zo was deze keer de autoradio stuk, en die moest natuurlijk gemaakt worden. Patrick zou Patrick niet zijn als hij ook dit weer voor elkaar kreeg. En welke cd gaat er als eerste in de player? Natuurlijk, Guus Meeuwis! Al moeten we wel even slikken als we hem horen zingen: ‘ik heb eingenlijk nooit last van heimwee gehad……en dan denk ik aan Brabant, want daar brand nog licht….’ Gelukkig zingt hij vervolgens om ons op te beuren: ‘lalalalalalalalalalala, geniet met volle teugen zulke tijd komt nooit terug……

17-10-2007
Ha lieve wereldreizigers!

Wat leuk om weer foto´s te zien en om de verhalen weer te lezen. Ziet er super uit allemaal. Lijkt ons wel spannend hoor zoveel Afrikaantjes die steeds op je af komen. Jullie zijn gewoon een ware attractie daargindro...


Kusjes vanuit Haaren en natuurlijk....een hele dikke zoen van Guus voor Obi

ps geniet nog maar lekker van jullie 29 jarige vakantie (haha)17-10-2007
he anne we hebben net ffen gekletst op skype, dus eigenlijk heb ik niks te zeggen....alleen dat ik het jammer vind dat mijn kaartje niet is aangekomen........hahaha je krijgt echt nog een keer een kaartje van me dat beloof ik. (net zoals ik had belooft om de kadootjes niet uit te pakken)
dikke kus jou tuttebol17-10-2007
Hoi Patrick en Annemarie,

We kunnen ons nauwelijks vorstellen dat jullie al weer 114 dagen onderweg zijn. Als we de verhalen lezen en de foto´s zien is het echt de reis die jullie je hebben voorgesteld! Hier in het Essche land is alles nog hetzelfde...oh nee, toch niet helemaal. We hebben sinds vandaag nieuwe lantaarnpalen.
17-10-2007
Lieve Patrick en Annemarie,

Leuk om weer iets te lezen!! Zo fijn dat alles goed gaat! En weer hele mooie foto´s! Geniet ervan, we denken heel veel aan jullie! Dikke kus

Peter en Maayke18-10-2007
Hoi achternichtje,
Ik ben nu al onder de indruk van jullie reis! Geniet ervan, en kom me maar eens bewonderen. Ze zeggen allemaal dat ik veel op jou lijk, dus ik ben ook wel benieuwd naar jou!
Dikke kus van Lisa18-10-2007
Schitterend zeg! Echt een mooi stuk afrika laten jullie ons zien via de foto´s en verhalen. Mensen helpen met autostukken, mooie natuur, veel mensen en geweldige winkels (of waar het voor door moet gaan!). Heel gaaf om te zien en lezen. Jullie zien er (nog steeds) heel goed uit en Obi ook! Leuk om te zien dat m´n kaart was aangekomen! Geniet maar goed van Mali nog. x el18-10-2007
Zo hoorde ik laatst ´Africa´ van Toto op de radio en dacht ik aan jullie! :D

Hele dikke kus!19-10-2007
Hoi Annemarie en Patrick,

Wat ontzettend leuk om jullie belevenisen te volgen. ik heb van Tante Greet jullie site gekregen. Ik vind het helemaal gewelig en ook de foto´s zijn helemaal top!!!!
Ik hoop nog veel van jullie avonturen te genieten. Goeie reis !!!

Groetjes
Iwan, Jenny en Jop Spooren-Laureijs
19-10-2007
Hoi Patrick en Annemarie,

Wij hebben net een heleboel foto´s van jullie reis zitten bekijken en we vinden het prachtig. We keken onze ogen uit. Volgens ons mam (tante Ans dus) zien en beleven jullie echt heel veel. Ook vind ze, dat jullie goed op jullie zelf moeten passen, omdat jullie zo vaak vast zitten en al die ´wilde´ beesten zien.
We wensen jullie een goede reis toe.

Groetjes, Tante Ans en Nicole22-10-2007
Goedemorgen! Zo nu kan de dag goed beginnen, met in de vroege ochtend leuke verhaaltjes en mooie foto´s van jullie te bekijken. Super dat onze kaart is aangekomen en dat die ook op de foto mocht. Geniet van alles! Liefs22-10-2007
Hallo Vakantiegangers.

Hier een berichtje van een andere vakantieganger. Ja,ja de herfstvakantie is begonnen...heerlijk! Allen duurt die niet zo lang jammer genoeg.

De blaadjes vallen hier al flink en de eerste nachtvorst hebben we al achter de rug. Dat is gek hť? Maar het mooie is dat wel vaak de zon schijnt.

Geniet van jullie warme zonnetje daar en van al jullie belevenissen.

Dikke kus Jan-Willem en Marjo en een grote dikke poot van onze guus.23-10-2007
Hey!
Het was al weer even geleden dat ik op jullie site geweest ben, door alle gebeurtenissen in het Reuselse.
Gelukkig is er nog niets veranderd en staat het nog vol spannende en leuke verhalen en mooie foto´s. Jammer dat ons ´kleine Annemarietje´ het allemaal niet zelf kan zien, maar wij houden haar op de hoogte! Nog veel plezier!
Een dikke knuffel van Lisa voor jullie allebei!
Veel liefs van Maurice en Cindy24-10-2007
Hallo Annemarie en Patrick,
Ik heb jullie site weer bekeken, en er staan weer mooie foto´s op, jullie maken nogal wat mee, steeds nieuwe indrukken, en dat je niet altijd blij bent met al die mensen om jullie heen, dat is goed te begrijpen, doe voorzichtig en probeer zoveel mogelijk te genieten.
Liefs vam ons26-10-2007
Jurre: ehhhh, ahhhhh, bbrrrr.bbbrr, pruttel en nog meer van dat! (Waarmee hij wil zeggen dat hij jullie verhalen ook wel spannend vind.)
Rinke: Wij hebben koffertjes gegeten! (Waarmee ze wil zeggen dat we poffertjes op hebben.) En mijn knuffelhondje Obi is inmiddels omgedoopt tot Obi Doo. (Mix van Scooby en Obi.)

Mama van dit stel: Het was even geleden dat ik de foto´s had bekeken, maar kon er nu weer de tijd voor vinden. Prachtig hoor!

Dikke kus van ons allemaal.27-10-2007
Hey reizigers,
Hoest met jullie??
Ik heb weer genoten van de foto´s en ben nog steeds SUPER jaloers.
Wacht vol spanning op jullie volgende reis verhaal en natuurlijk de avontuurlijke foto´s die daarbij horen!!

Dikke kus
Sjoukje X28-10-2007
Afrika reizigers,

Altijd leuk om weer even de foto´s te bekijken en de verhalen te lezen. Kun je weer even tot rust komen en bedenken hoe het ook anders kan dan in ons gehaaste Nederland.

Ik heb mijn brevetten gehaals voor de hete luchtballon. Nu kan ik op mijn manier avonturen maken met mensen, die niet z´n mooie reis aan het maken zijn in afrika.

Groeten en tot het volgende verhaal.
29-10-2007
Heei grote avonturiers.
Heerlijk om weer eens wat foto´s ťn een reisverslag te lezen!Leuk dat jullie het goed maken..ook leuk dat Patrick zijn gouden handjes eens kan laten wapperen voor anderen,en dat je daar dan ook weer voor beloond wordt.Ga zo door!!!!
geweldig!!Lieve groetjes en tot de volgende keer.30-10-2007
Wanneer gaan we, zeg ik elke keer tegen Maureen als er weer een nieuw wehaaltje verschijnt op jullie en andere websites. Erg leuk om elke keer weer wat van jullie te horen.

Gr. Henk Jan30-10-2007
Dag afrika-avonturiers, ik kon het niet laten om weer jullie mooie site te bekijken en weer eventjes te dromen over een verre reis... Ik hoop dat het goed met jullie gaat, dat jullie nog steeds gezond zijn en ontzettend genieten! Tot het volgende berichtje maar weer! Liefs, Laurien30-10-2007
Stuur zon stuur zon!!!

Heb nu al de balen van dat takkeweer hier! Zeker als ik jullie heerlijke verhalen lees. En de foto´s zijn ook prachtig!!!! Ach we zetten hier de verwarming gewoon wat hoger en dan wanen we ons ook in een tropisch land hahah!

Dikke zoen!30-10-2007
Die hutjes lijken idd erg veel op die in het Afrika museum! Leuk om te zien. Maar dat die mensen daar ook echt zo leven is moeilijk voor te stellen. De moskeen lijken net zandkastelen! Wat een mooi land.

X Chris.Naam:
Beveiligingscode: captcha
Neem de code over van het plaatje om een bericht te kunnen plaatsen.
Bericht: