Hondje Afrika - reislog over afrikaHiiiiiijaaaa.... we gaan naar Afrika!
30-10-2007 :: Burkina Faso
Aantal gereden kilometers:

Aantal dagen onderweg: 128

Aantal Afrikaanse landen bezocht: 6

Op dit moment bevinden we ons in: Ouagadougou, hoofdstad Burkina

Onderhandelen over de prijs, dat moet je hier bij bijna alles wat je koopt. Een kilo tomaten, een taxiritje, souvenirs, activiteiten die we willen doen. En als we het goed doen krijgen we minimaal de helft en soms wel driekwart van de prijs af. Eigenlijk is het een sport, waar we steeds beter in worden en die ons ook steeds beter gaat bevallen. Ik denk dat we dit straks door gaan voeren in Nederland, bijvoorbeeld bij de kaasafdeling, 1 kilo old Amsterdam 11 euro? Nee, ik bied 3 euro…..

Nederland, waar op elke hoek een supermarkt zit met vaste prijzen, waar je de wasmachine met een knop aan kunt zetten, waar je niet continu in de belangstelling staat, waar het verkeer geen chaos is, waar de straten schoon zijn, waar je water rechtstreeks uit de kraan kunt drinken…... Maar ook Nederland, waar we continu leven in een vaste structuur, veel verplichtingen hebben, op tijd moeten zijn, hard moeten werken voor ons geld en waar het koud is. Nee, we missen Nederland (nog) niet…….

Op dit moment bedenken we wat we gaan doen. Blijven we in Burkina Faso of rijden we verder naar het volgende land in Afrika. We laten onze keuzes van een aantal dingen afhangen:
-Wat horen we van andere reizigers
-Hoe duur is een land
-Hoe duur is de diesel (erg belangrijk!)
-Wat is er te zien.
Burkina is een uitgestrekt land, en wij zijn Burkina precies in het midden binnengekomen. Als we iets willen zien van Burkina moeten ver naar het oosten of naar het westen rijden. En de diesel is duur in Burkina, maar de mensen zijn vriendelijk.

We hebben besloten om Burkina te laten voor wat het is en deze week verder te rijden naar Ghana. Ghana, waar de mensen engels spreken, waar we nationaal parken met olifanten zullen vinden, waar een prachtige uitgestrekte kustlijn is met witte zandstranden, palmbomen en prachtige watervallen..

Tsja, de keuzes die je als reiziger moet maken zijn zwaar, erg zwaar......
30-10-2007
he mensen van het goede leven, jullie hebben prachtige verhalen te vertellen, werkelijk een groot avontuur, maar ondanks de structuur en het wisselende weer, is Nederland, ons kikkerlandje, zo gek nog niet!!!
Ja, en wat betreft de keuzes maken, dat moet je in Nederland ook....... Liefs31-10-2007
hey patrick en annemarie. hoe is het daar bij jullie, zo te lezen maken jullie het daar wel. lekker genieten van de zon en de witte stranden,en wij maar verkleumen in ons mooie natte kouwe nederland,nee jullie hebben het nog niet zo slecht bekeken,geniet zo veel mogelijk van jullie reis. tot het volgend berichtje.gr, van ons viertjes31-10-2007
Ha lieve wereldreizigers!

Wat een genot weer om jullie avontueren te lezen en te zien op de foto´s.
Hier schijnt ook het zonnetje maar goed...het is maar 12 graden. Volop herfst dus.

Blijf zoveel genieten en heel veel succes op weg naar Ghana!

Liefs en een dikke knuffel van Jan-Willem en Marjo en ook weer een dikke zoen van Guus voor jullie 3-tjes.01-11-2007
Hey,

Dat pingelen over de prijs lukt dus aardig .Ze denken dan wel steeds ,daar hebben we die verrekte hollanders weer. Ha ha. Straks komen jullie terug met veel teveel centjes over. Maar dat zal het geval niet zijn . Want als je veel van de wereld wil zien en rondtrekken kost dat ook geld. Blijf genieten van al dat mooie. En we zullen jullie zeker blijven volgen en natuurlijk jullie foto´s en verhalen blijven volgen.01-11-2007
Hoi Annemarie en Patrick,
ik ben met onze kinderen Janne en Jos bij "Opa Wim en Oma Maria´ even op vakantie. In Duitsland is nu herfstvakantie dus dan gaan we snel even terug "in die Heimat" Esch. Ik heb net enkele uurtjes voor de pc doorgebracht en jullie avontuur vanaf het begin doorgelezen en de foto´s bekeken. Het is ongeloofelijk indrukwekkend en ik vond het heel interessant. Ik blijf jullie door Afrika volgen... Erg moedig dat jullie hier aan zijn begonnen en we wensen jullie dan ook heel veel succes verder. De vele ervaringen zijn een verrijking voor je hele leven... Succes !
Groetjes van Saskia met Lutz, Janne en Jos en natuurlijk
ook van Ome Wim en Tante Maria.03-11-2007
Hey,

Al zolang niks meer van me laten horen, dus hier een berichtje van mij. Zo te lezen gaat het met jullie kei goed. Leuk om de verhalen te lezen en foto´s te bekijken.
Nou Annemarie ik ben inmiddels verhuist binnen Waalwijk en heb mijn oude huisje nauurlijk verkocht. Het is mij dus ook uiteindelijk gelukt.
Ik probeer vanaf nu wat meer van me te laten horen.
Kus Annelieke03-11-2007
hey hey,
weer een verhaal om jalours op te zijn.
maar goed we kunnen het niet allemaal zo goed hebben als jullie.
met ons huisje gaat alles goed de stucadoor is bezig en gaat er als het goed is een paleisje van maken.
(voor zover wij dat al niet gedaan hadden)
nog een paar weekjes hard klussen en we gaan verhuizen. SPANNEND!! steef wordt een reuselse haha.
we laten snel weer van ons horen.

dikke kus steef03-11-2007
Ha (bijna) Afrikanen,

Zo te lezen hebben jullie de smaak aardig te pakken. Het afdingen bij alles en nog wat is inderdaad een leuke sport al hoop ik voor jullie dat jullie er niet moe van worden. Het is ook wel een makkelijk dat he weet dat he gewoon Ä 0,85 voor een brood moet betalen (en als je de prijs niet weet het in het Nederlands kan vragen, ha ha). Ik denk dat de kaasboer op de markt misschien nog wel in is voor een onderhandeling, bij de AH zullen ze wel vreemd op gaan kijken.

Zeg, maar waar zijn de foto´s van Burkina. Daar ben ik (en waarschijnlijk meer mensen met mij) zeer benieuwd naar.
Geniet van het reizen en doe geen dingen die ik ook niet zou doen!

Gegroet,
Martijn04-11-2007
Hallo Annemarie en Patrick!
Ik heb net bij mama op schoot jullie foto´s gekeken en mama heeft een verhaaltje voorgelezen. Ik groei heel goed, maar nu ik heb gezien wat voor een knappe meid ik word als ik groot ben, ga ik nog meer eten zodat ik snel groter ben!
Ik heb nu al zin in het volgende verhaaltje met die mooie plaatjes. Tot de volgende keer!
Dikke kus van Lisa Raes en de groetjes van mijn papa en mama!04-11-2007
Hoi zwervers,

lekker he om zo´n moeilijke keuzes te mogen maken. Het Afrika ritme zit er al helemaal in. Bij ons gaat alles op rolletjes. Het health center gaat goed en gabrielle heeft er erg naar haar zin. De bouw van ons huis gaat vermoedelijk over 14 dagen beginnen.
Blijf ze genieten! Groet!04-11-2007
Vandaag weer jullie foto´s bekeken en verhalen gelezen.
Prachtig wat jullie allemaal zien en de mensen die jullie ontmoeten. Het moet wel geweldig zijn.05-11-2007
Hey Patrick en Annemarie.
geweldig om te lezen jullie ervaringen in het mooie Afrika! Mooie foto´s en verhalen en dat van afdingen van prijzen leuk maar de kaas is hier de laatste maanden veel duurder geworden. Dus dat wordt straks schrikken.
O ja jullie in Afrika. Kom dacht ik laat ik ook een paar weken gaan. Ik ben in Zuid Afrika vanaf half december tot half januari. Dus als jullie een beetje doorrijden komen we elkaar misschien tegen. Het gaat jullie goed!!Naam:
Beveiligingscode: captcha
Neem de code over van het plaatje om een bericht te kunnen plaatsen.
Bericht: