Hondje Afrika - reislog over afrikaHiiiiiijaaaa.... we gaan naar Afrika!
02-12-2007 :: verkeerd gegokt!
Soms moet je wel eens iets op de gok doen. En soms maak je dan de verkeerde gok.

In Accra, de hoofdstad van Ghana zijn we een aantal dagen gebleven omdat we ons visa voor Togo en Nigeria hier geregeld hebben. Om een visa voor Benin te regelen, hadden we geen tijd meer, omdat ons visa voor Ghana afliep. (visa hier, visa daar…).

We namen dus de gok om zonder visa door Togo naar de grens van Benin te rijden. Fout gegokt! Hier konden we alleen een visum voor 2 dagen krijgen, maar de route die wij gepland hadden in Benin konden we nooit in 2 dagen rijden…..

Wat nu? Aanpassen van de route maar weer……We rijden nu naar het noorden van Togo, naar een andere grenspost. Hier kunnen we ook een visa voor 2 dagen kopen, maar vanaf hier is er makkelijk in 2 dagen over te steken naar Nigeria.(eerst leek het er trouwens op dat ik de douanier om kon kopen met 2 blikjes bier zodat we een visa voor 1 week zouden krijgen, dit lukte helaas uiteindelijk niet omdat zijn supervisor kwam kijken……tsja, soms moeten we de corrupte agenten toch ook in ons eigen voordeel kunnen gebruiken…) 
 
Van Benin zullen we dus helaas weinig zien, maar daar staat weer tegenover dat we weer wat extra tijd in Togo hebben. En gelukkig is Togo ook mooi, en wonen er ontzettend vriendelijke mensen. Hier kunnen we ons goed voorbereiden op ongeveer 1 week lange dagen rijden, rijden en nog eens rijden, om zo snel mogelijk door Nigeria te komen.

De reden waarom we een tijdje niets aan het thuisfront hebben kunnen laten horen, is omdat in compleet Togo de internetverbinding eruit lag.
 
Toch levert dit nog leuke situaties op, gisteren had ik de fiets geleend van een van de medewerkers op het terrein bij Kara, waar we momenteel kamperen. Dit omdat ik even in het centrum wilde gaan checken of er al internetverbinding was. De fiets voelde een beetje gammel aan en miste een trapper, maar we gaan het toch proberen, zo begon ik aan mijn fietstochtje van 4 km berg op, berg af, best vermoeiend met zon gammel fietsje. De reacties onderweg waren deste leuker. Monden vielen open van verbazing, een blanke met blonde krullen op een gammele fiets in Togo?

Maar het geluk zat me niet mee, 2 km voor het centrum brak de ketting van de fiets en moest ik lopen. Maar niet lang, want een blanke met de fiets aan de hand, trekt nog meer aandacht. Ik werd dan ook al snel door een aantal mannen naar een fietsenmaker gebracht (een hutje met een paar schroevendraaiers). Maar waarempel, de man kreeg de fiets gemaakt en ik kon mijn tocht weer verder zetten. Eindelijk bij het internetcafe aangekomen bleek dat er nog steeds geen connextie was....Ik kocht maar een brood in het centrum zodat mijn tocht niet compleet nutteloos was geweest.

Maar ondertussen was het donker geworden en ik had net als zovele hier, geen licht op mijn fiets. Maar al snel kwam er een jonge jongen langs me fietsen met voor en achterlicht, die me netjes bij onze kampeerplek heeft afgezet:

Tsja van de gastvrijheid en vriendelijkheid van de mensen hier; kunnen wij Europeanen nog echt wel wat leren!!

 
 02-12-2007
Hoi! Wat ´n verhaal over die fiets! Geweldig! Die waterval op de foto is ook super mooi zeg! Das genieten denk ik zo lekker zwemmen! Vast veel plezier in Nigeria. x el02-12-2007
Fijn dat het zo goed bevalt in Togo, en inderdaad is zo alleen fietsen daar nog wel verantwoord, met zoveel helpende mensen om je heen, en is het daar al zo vroeg donker? Lief van die jongen die je daar weer afgezet heeft op de kampeerplaats.
Veel succes met jullie reis door Nigeria wij zullen jullie blijven volgen..... Knuffels04-12-2007
Hey! Jammer dat die douanier niet wat sneller was met die visa! Dan had ik het nog kunnen regelen voor z´n supervisor erbij was. Daar zal ie zelf nu ook wel spijt van hebben!
Het zal wel echt stikdonker geweest zijn, want ik denk niet dat ze daar straatlantaarns langs de weg hebben staan, of wel? Kun je dan wel een beetje praten met zo´n aardige jongen?
Geniet van Nigeria en veel succes!
Veel liefs van Maurice en Cindy en een extra dikke kus van Lisa!04-12-2007
Heerlijk om weer al jullie verhalen te lezen en te merken dat jullie zo genieten!!! Liefs Caren05-12-2007
Hoi lieve Patrick en Annemarie,
Weer super leuk om verhalen te lezen en foto´s te zien. Het is zo mooi daar! En leuk om te lezen hoe goed de mensen daar voor jullie zorgen! hihi.
Dikke kus
Maayke07-12-2007
Patrick en Annemarie,
Ik heb jullie site bekeken, geweldig.
Ik wens julie een heel behouden rondreis door het prachtige continent. Doe de groeten aan de Afrikanen en ik zie wel dat ze daar nog wel een technisch adviseur kunnen gebruiken, maar ik denk dat ze het daar best wel weten hoe goed te leven.
Geniet van de natuur en alle goeds.
Veel groeten uit het koude Nederland waar Sinterklaas zojuist vertrokken is. ´Onze Norik´ kan sinds deze week gaan staan en die kijkt ook al uit naar de komst van jullie met alle mooie verhalen!
Herman Copal

Ha die Annemarie en Patrick!
Ook een levensteken van mij [Ine Copal]. Ik denk vaak aan jullie, meer in de geest van: wat een geweldige ervaring doen jullie daar op, maar ook van: zou het wel allemaal te matchen zijn?
Als ik de verhalen lees en de foto´s zie dan doet het ons goed te zien dat het goed gaat.
Vele goede wensen voor de tijd die jullie daar rest, een goed uiteinde en . . een schitterend begin van 2008.
Ine Copal
09-12-2007
Ha lieve krullenbollen.

Steeds weer geweldig om op jullie site te kijken, jullie avonturen te lezen, foto´s te kijken en mee te genieten. Wat zouden we je graag zien fietsen Annemarie, wat zouden we graag meegekijken bij de grensovergangen over Patricks schouder en wat zouden we graag met Obi over het strand rennen...Guus natuurlijk ook!

Blijf van die mooie avonturen beleven en genieten van deze superreis!

Veel liefs en dikke knuffels van ons!
Naam:
Beveiligingscode: captcha
Neem de code over van het plaatje om een bericht te kunnen plaatsen.
Bericht: