Hondje Afrika - reislog over afrikaHiiiiiijaaaa.... we gaan naar Afrika!
14-12-2007 :: corrupte agenten
Aantal kilometers gereden:

Aantal dagen onderweg: 174

Aantal Afrikaanse landen bezocht: 10

We bevinden ons nu in: Calabar, Nigeria

Karla en ik halen alles uit de kast, van boos worden tot lief doen, stampvoeten en de mensen beledigen. We zijn namelijk aangehouden door de zogenaamde Nigeriaanse verkeerspolitie die Karla en Frank willen beboeten dat ze 2 reflectoren missen op de achterkant van hun auto. Dat er ondertussen niets als autowrakken zonder enige verlichting langsrijden lijkt er op dat moment niet toe te doen.
Op het begin moeten we betalen omdat we de reflectoren missen, dan moeten we opeens een of andere vage wegenbelasting betalen en vervolgens gaan ze over op het feit dat het bonnetje al uitgeschreven is en dus betaalt moet worden! Karla en ik zetten een compleet toneelstuk op wat ongeveer een uur duurt en komen uiteindelijk weg zonder natuurlijk ook maar iets te betalen! (onderwijl hebben de mannen dit alles met armen over elkaar staan te bekijken, terwijl wij vrouwen het werk deden!)

Kregen we in het noorden nog te maken met vriendelijke politieagenten, nu we verder naar het zuiden rijden omdat we naar Calabar, krijgen we te maken met opdringerige mannen die met hesjes langs de weg naar ons staan te zwaaien dat we moeten stoppen. Hierbij gebruiken ze planken met daarin uitstaande spijkers die ze voor je banden werpen op het moment dat je niet stopt.

Deze mannen beweren dat ze van de Nigeraanse taxforce zijn en dat wij blanke toeristen dus belasting moeten betalen. Nou, dat dacht ik dus niet! De eerste keer dat we gestopt werden hebben we het rustig opgelost met de mannen, maar dit duurde ons te lang, de 2e stop werden we boos. En bij de 3e stop hadden we het gevonden, we vormden met de 2 auto’s een blokkade op de weg, waardoor we het hele verkeer opstopten. En hopla, we mochten doorrijden! Helaas, waren dit meteen de laatste lastige mannetjes die we tegenkwamen, jammer, want we begonnen er net lol in te krijgen!

Nu zijn we in Calabar waar we ondertussen ons visum voor Kameroen hebben geregeld. Ook hier staan we weer gratis op de parkeerplaats van de NAF airforce, waar we vriendelijk onthaald worden en gebruik mogen maken van de faciliteiten. Nigeria heeft ons qua logeer/kampeerplekken nog niets gekost!

Hier kan Frank even bij komen die gestoken is door een malariamug en dus last heeft van malaria. Ook Patrick heeft een aantal dagen geleden een flinke malaria aanval gehad. Gelukkig slikken we goed preventie en hebben we een behandeling voor malaria bij, waardoor Patrick in 2 dagen weer van zijn malaria af was. Bij Frank duurt zijn malaria aanval wat langer.

We kijken nu erg uit naar Kameroen, waar we dit weekend naar toe gaan rijden. Een volgend land, nieuwe uitdagingen en nieuwe avonturen, we hebben er zin in!14-12-2007
Ha! las net je mail en ook ´t nieuwe verhaal op de site! Spannend zeg en heftig al die corrupte mannetjes en malaria! Maar super goed dat jullie er ongeschonden doorheen zijn gekomen ťn met z´n vieren zijn! Nog even dan is ´t vakantie in Kameroen voor jullie!! GENIET ERVAN! en succes nog effe in Nigeria. dikke zoen el14-12-2007
Hoipipeloi.

Jasses zeg. Kijken jullie wel goed uit avonturiers! Gelukkig zijn jullie met zijn vieren. Een goede reis nog verder door dit land en op naar Kameroen.

Dikke knuffel voor jullie...en natuurlijk ook voor Obi!14-12-2007
lieve twee,
met veel plezier hebben we jullie verhaal gelezen. Wat spannend zeg. Wel erg fijn dat jullie met z´n vieren zijn. Een hele fijne reis naar Cameroon.

nog even een nieuw liedje voor jullie van Tijn:
"Zie ginds komt de stoomtrein uit de Noordpool weer aan. Hij brengt ons de kerstman. Ik zie hem al staan. Hoe huppelt zijn rendier .... ja en gaat het verder zoals het liedje waar Sinterklaas de hoofdrol in speelt. Ach misschien kunnen jullie er onderweg een leuke versie van maken.
Dikke kussen van ons 4.
en Annemarie: Gefeliciteerd met je petekindje Niek.15-12-2007
Hey Annemarie & Patrick!
Ontzettend leuk weer, de verhalen en foto´s. Toch spannend met die malaria en nepagenten! Wij denken veel aan jullie. Zeker nu er elke dag ijs op de auto´s zit! Is het niet raar om kerst te gaan vieren met zulke hoge temperaturen? Een beetje kou en liefst sneeuw hoort er toch wel bij, maar dat is misschien maar net wat je gewend bent.
Mooie foto´s! Zo´n lokaal tankstationnetje hoeft zeker een week niet te werken als jullie Molly volgegooid hebben?
Geniet van de reis naar Kameroen en doe voorzichtig!
Liefs van Maurice en Cindy en een dikke knuffel van Lisa!15-12-2007
Hoi,
Heel erg leuk om jullie avonturen te lezen!
Waar ik graag meer van zou willen weten is jullie ervaringen met het reizen met een hond.
Gaat het wbt de warmte,grensovergangen,reacties van de plaatselijke bevolking cq autoriteiten?
Wij zijn nml van plan om met 6en ( 6 vrouwen en evt 1 hond)volgend jaar november 4 maanden door west afrika te trekken met 3 busjes.
Dus als jullie nog tips hebben vooral wat betreft het reizen met hond, erg graag!
Nog een heel prettige reis en een bijzondere kerst en jaarwisseling gewenst!

met vriendelijke groet,
Ine Berkers
IneBerkers@tiscali.nl17-12-2007
hoi gekke hollanders,
tja, jammer dat we elkaar gemist hebben!!
wij zijn ondertussen al een weekje gaan skiŽn en het was heeeeeeeeeeeerlijk!
woensdag zijn we weg voor een paar weken!
vanaf juni tot en met aug kan je ons in lesotho komen bezoeken, want dan geven we daar skiles.
hopelijk tot dan,
nele en erik17-12-2007
Wow, wat een verhalen allemaal. Jullie zijn in gevecht met de malaria mug en ik sta ´s ochtend mijn auto te krabben om te gaan werken. Mmmmm verschil moet er zijn.
Zo te lezen hebben jullie nog genoeg avonturen voor de boeg!!
Ben benieuwd naar de verhalen uit Kameroen!!

Dikke kus Sjoukje17-12-2007
Hallo Annemarie en Patrick,

Het gaat erg goed met jullie, gelukkig dat te kunnen vaststellen. Wij hadden een kerstkaartje geschreven met een uitnodiging voor de nieuwjaarsborrel, maar hebben geen adres. Daarom doen we het op deze manier.
´Hierbij nodigen we jullie uit op de nieuwjaarsborrel op 1 januari 2008 bij De Klok te Reusel, vanaf 15.00 uur Nederlandse tijd!!!!´
Zo, kunnen jullie tenminste niet zeggen dat je niet genodigd bent.
Rest ons jullie ontzettende leuke en tropische kerstdagen en een gelukkig en gezond 2008 te wensen.

Goeie vootzetting van jullie reis.18-12-2007
Dag Annemarie en Patrick
Ik reis nog steeds per computer met jullie mee. Het mooiste tot nu toe vond ik wel dat jullie bij een koning gelogeerd hebben!.
Ik wens jullie letterlijk en figuurlijk warme feestdagen toe en een spannend ,avontuurlijk en mooi 2008.
Ik heb vanavond van Pa Jan gehoord dat hun reis geregeld is. Geweldig toch.
Prettige voortzetting van jullie reis met zo min mogelijk malaria-muggen. Oudejaarsgroeten van WILMA18-12-2007
Lieve Patrick en Annemarie,

Hihi, echt kei goed dat jullie die politieagentjes aan kunnen!!
Wel vervelend dat jullie getroffen zijn door de malaria, hopelijk gaat het snel weer over!

Dikke kus
Maayke19-12-2007
Hey Annemarie en Patrick!!!

We volgen jullie nog steeds op afstand!!! En we hebben natuurlijk regelmatig contact met Haaren dus daar horen we ook het een en ander van! Balen zeg dat Patrick malaria heeft maar gelukkig zijn jullie goed voorbereid weg gegaan :-)

Wij wensen jullie alvast hele fijne kerstdagen en (´t is nog een beetje vroeg) een gelukkig nieuwjaar!! Doe voorzichtig, maar geniet vooral!!!

Lieve groetjes van
Tante Joke & Ome Tonnie & Femke19-12-2007
Hoi Annemarie en Patrick,
We hebben net samen op de Koordeleij de site bekeken en wilde graag een berichtje achter laten voor jullie. Mooi foto´s, echt indrukwekkend!
Met mij (Boy) gaat alles goed en met maayke ook ik mis je heeel erg kom nog eens langs als je weer terug in Nederland bent ;)
Groetjes,
Boy en Maayke20-12-2007
hey anne en patrick
wat een gedoe allemaal zeg maar wel spannend allemaal. ik hoop dat jullie een hele fijne kerst hebben en een gelukkig nieuwjaar. en ik hoop dat jullie in 2008 eindelijk weer eens naar huis komen!!!!
dikke kus judith, martijn, lasse en taraNaam:
Beveiligingscode: captcha
Neem de code over van het plaatje om een bericht te kunnen plaatsen.
Bericht: