Hondje Afrika - reislog over afrikaHiiiiiijaaaa.... we gaan naar Afrika!
18-07-2007 :: Het motorblok is gearriveerd!


JIPPIE!!!!

Het motorblok is maandagochtend in de Roonsestraat in Haaren opgehaalt en gisterenavond, nadat de chauffeur wat vertraging had bij de grens om 21.00 uur hier in RakovnŪk! Na gisteren nog wat gegeten te hebben met de chauffeur, heeft hij het motorblok vanmorgen om 07.00 uur bij de garage afgezet en kon Patrick aan de slag.

Het motorblok ziet er goed uit en is precies het motorblok wat we in Molly hadden liggen, maar dan met minder kilometers op de teller.

Patrick is op het moment hard aan het knutselen om het motorblok klaar te krijgen om in de auto te plaatsen. Daarna wil hij nog een beetje hier en daar knutselen en dan zouden we ons reis weer kunnen vervolgen......We durven er nu nog niet zo goed op de hopen, maar we proberen wel van het positieve uit te gaan!

Een hoop ellende, dat was het afgelopen week, we hebben nu gemerkt hoe je echt lichamelijk ziek kunt zijn van een situatie. Maar van de andere kant hebben we ook hele leuke dingen meegemaakt hier! Geweldig hoe mensen zich in NL inzetten om ons zo snel mogelijk weer op gang te krijgen.

Daarnaast alle lieve mailtjes en berichtjes! Ook de mensen hier ( van de mercedes Benz garage) zijn geweldig, zonder hen hadden we nooit onze reis kunnen hervatten. Een geluk bij een ongeluk dus...

We hebben net een heerlijk geluid gehoort! (nooit gedacht dat ik dat nog ooit zou schrijven), het geluid van een lopende motor! HEERLIJK! De Tsjechische monteurs zijn ook helemaal enthousiast en staan met z´n allen om de auto heen (zie foto´s).

Toen ik met een van de mensen van de Mercedes Benz garage ging kijken wat we hen verschuldigd zijn, gaven ze aan dat we alleen de onderdelen hoeven te betalen die we gebruikt hebben! We hoeven dus niet te betalen voor de plek in de garage en voor alle monteurs die ons geholpen hebben. Als dat geen service is....

Het gaat dus de goede kant op, morgen willen we een stuk gaan rijden om vervolgens weer terug te keren bij de garage om alles te controleren, maar vanaf morgen slapen we dus weer in MOLLY!

Dat betekent ook dat we geen internetverbinding meer hebben en niet zo gemakkelijk contact meer kunnen leggen als de afgelopen 1,5 week. Das dan weer wel jammer. Maar we zullen proberen snel weer wat van ons te laten horen!

Op de vraag wat Annemarie de hele dag doet, ik vermaak me best, loop natuurlijk regelmatig naar de garage om te kijken hoe het ervoor staat. Veel wandelen met Obi, fietsen, zwemmen, skypen, lezen en natuurlijk de site bijhouden. Ja, ja, misschien wordt die Annemarie toch nog eens ooit sportief ;).18-07-2007
Nu komt het zeker goed. Patrick heeft al wel moeilijkere dingen aan Molly gedaan dan een motorblok plaatsen, dus dit gaat hem ook zeker lukken.
En aan de foto´s te zien hebben jullie een mooie werkplaats en ook nog eens Tsjechische hulp.
Succes ermee.

Groetjes,
Maayke en Peter18-07-2007
Hey!
Wat fijn dat Patrick nu weer aan de slag kan met Molly. Leuk dat wildvreemde mensen zo super vriendelijk en behulpzaam kunnen zijn. Het komt zeker goed! Veel succes!
Groetjes Maurice en Cindy18-07-2007
Wat ´n vervelende start.
Wij hopen dat het nu allemaal snel in orde komt, dan kunnen jullie echt gaan genieten van jullie reis. Veel succes!!
Groetjes ome Cor en tante Han19-07-2007
hoi hoi
hopelijk gaat het plaatsen allemaal voorspoedig. Patrick heeft genoeg te doen maar hoe breng jij je tijd door Annemarie? Daar schrijf je niets over en jouw een beetje kennende kun je niet zomaar zitten kijken. Veel wandelen met Obi denk ik?
zeg jongens sterkte en op naar Afrika
knuffel19-07-2007
Baluuuuh zeg, ik lees de berichten nu pas....gelukkig hebben jullie die nieuwe motor en een hele ervaring rijker :-) Mollie moet waarschijnlijk nog aan het idee wennen dat ze (hij??) Nederland even niet meer zal zien. Geniet van de trip en hier nog een wijze (ahum..) spreuk van een paar Abboriginal vrienden die we deze vakantie tegen zijn gekomen:Don´t travel too fast otherwise your soul cannot keep up. Na deze wijze woorden hef ik mijn glas richting RakovnŪk en wens jullie het allerbeste!!19-07-2007
Hoipipeloi.

Wat goed om te horen dat jullie weer bijna verder kunnen met jullie grote geweldige avontuur!

Jullie hebben heel wat afgesukkeld toen wij in het Griekse zonnetje zaten....jeetjemineetje zeg! Complimenten voor degene die jullie een handje geholpen hebben en natuurlijk ook voor jullie 2-tjes zelf! Wat een werk is dat allemaal wel weer geweest zeg. Het ziet er fantastisch uit op de foto´s.

De foto´s van Tsjechie zien er trouwens ook leuk uit. Was ook wel erg gezellie hť?

Fijn wel om alles bij te kunnen houden via deze site.
Dat zullen we gaan missen als jullie internetverbinding weer minder wordt...maar dat hoort er natuurlijk bij!

Nou - GOOD LUCK - onwijs veel succes en heel veel liefs van JW en Marjo

ps: Een hele grote knuffel van Guus voor jullie alledrie (maar uiteraard voor Obi een heeeele grote (hihi))20-07-2007
Nou nou weer heel veel gebeurt waar jullie niet op gerekend hadden, maar wel weer een hele ervaring rijker. Maar wat hebben jullie eigenlijk een luxe gehad om een zo´n moderne garage te mogen werken. Het kan niet anders zijn dat molly nu in topvorm is om naar afrika te gaan.

Succes en veel succes Teun Janneke Liesbeth en Rud22-07-2007
veel succes met molly en de nieuwe motor.

leuke foto´s van het nieuwe motorblok allen die chaufeur he.
haha.

een kennis van de chaufeur van logix

ps. een leuke site hou hem in de gaten23-07-2007
Tjonge,jonge, dat was even slikken. Alle vakkennis moest even aangeboord worden begrijp ik en alle charmes in de strijd geworpen. Gelukkig, het rijdt weer. Complimenten. De vakantie begint weer weet je. Zie de prachtige wolken en de zon, helemaal gratis voor jullie. Hier is het nat. Alle goeds van Wim en mij.24-07-2007
Hť Patrick en Annemarie.

Gouw vergeten al die ellende,en nu dan echt gaan,
genieten van jullie reis.
SUCCES.Naam:
Beveiligingscode: captcha
Neem de code over van het plaatje om een bericht te kunnen plaatsen.
Bericht: