Hondje Afrika - reislog over afrikaHiiiiiijaaaa.... we gaan naar Afrika!
20-07-2007 :: We zijn los! (deel 2)


Bij deze willen we jullie nog even laten weten dat we vandaag weer op weg zullen gaan! Patrick is nu bezig de laatste dingen af te ronden in de garage.

Patrick is bekaf, hij is de hele week, van sochtends tot savonds bezig geweest met de motor, hij is toe aan.....VAKANTIE! We hopen dat dat er nu ook echt van gaat komen.

Vanavond gaan we nog op bezoek bij de directeur van de garage om een kado te brengen. Dat is wel erg leuk, daarnaast hebben we natuurlijk ook de monteurs en chefs overladen met snoep, chocolade en vodka! Hier waren ze allemaal erg enthousiast over!

We moeten natuurlijk opnieuw vertrouwen krijgen in de auto en daarom zullen we hem ook regelmatig gaan controleren. Maar we hopen dat het volgende bericht op de site positief zal zijn!

De planning is dat we nu eerst naar München rijden, hier moeten we nog een reisdocument ophalen. Daarna willen we koers zetten richting Oostenrijk, Italie, Frankrijk en dan Spanje. In zuid-spanje hebben we een adresje gekregen van kenissen van vrienden met een werkplaats. Hier kan Patrick Molly nogmaal goed controleren voordat we Afrikaans grondgebied gaan bezoeken.


Zaterdag 21 juli 2007:

Gisteren hebben we Molly nog een goede wasbeurt gegeven in de wasstraat van de garage, ze loopt ontzettend soepel en ziet er dus uit om door een ringetje te halen. Daarnaast hebben vannacht heerlijk geslapen in onze eigen Molly.

Toen we vandaag naar de garage gingen om onze spullen in te laden en afscheid te nemen, kregen we op de koop toe nog 2 veren van de directeur kado, Patrick is deze op dit moment aan het plaatsen. De 2 veren van achter, gaan naar voren en de 2 nieuwe veren zullen achter geplaatst worden, hierdoor zal de auto meer comfort krijgen.
Ook bood de directeur ons aan om de onderdelen van de oude motor kosteloos terug naar nederland te zenden.

Uiteindelijk heeft dit garagebezoekje van 1,5 week ons 250 euro gekost, dit is de prijs voor de onderdelen die we gebruikt hebben. We hebben ontzettend vriendelijke mensen leren kennen, met wie we ondanks dat we elkaars taal niet spreken toch heel goed konden communiceren, soms met handen en voeten.  We hebben ervaren dat er mensen zijn die, ondanks dat ze je niet kennen, het beste met je voor hebben en iets voor je willen betekenen, zonder dat daar iets tegenover staat. Ondanks alle pech, is dat toch een geweldige ervaring...........20-07-2007
Proficiat, toch een verhaal met een happy end, leuk om te vertellen op een verjaardag.
En als het nog een beetje mee zit loopt de motor misschien nog wel beter en of zuiniger.
Groet,
team@travelling.nu20-07-2007
Geweldig nieuws!!!

En nu op naar Afrika voor jullie zeer wel verdiende VAKANTIE!!!!

Groetjes20-07-2007
SUPER!! Fijn dat het allemaal gelukt is! Kon ook niet anders met zulke hulp en handige Patrick! Super goed gedaan allebei! Goeie vervolgreis eneuh heb maar veel vertrouwen in Molly want die kan niet meer stuk. Dikke zoen ellen20-07-2007
Jongens toch, wat een gedoe. Maar ach: wat is een vakantie zonder avonturen! Doe het lekker rustig aan, en drink straks een lekker Duits biertje, een Oostenrijkse GlŁhwein, Een italiaanse wijntje, en een glaasje franse Champagne. (daarna niet meer rijden hŤ).

Ik bel wel even dat ze de afrikaanse grens vast voor jullie openzetten.21-07-2007
Hey lieve mensen,
Gelukkig dat jullie nu echt weg kunnen en ja ook pech hoort bij het avontuur, dat merken wij hier ook! Met ons gaat het goed, we zijn nu net in het Noorden van India tussen de bergen, apen en vooral veel maffe Indiers... Geniet van alles wat jullie meemaken, maar dat gaat zeker lukken!
Groetjes, Martijn en Laurien24-07-2007
Heeel veel succes met Obi nu ze herstellende is!! Komt zeker goed, dat kan niet anders! Ze wordt weer helemaal de ouwe (ook zonder stukje darm ;-) ) en dan kunnen jullie lekker naar Duitsland crossen! Dikke zoen ellen25-07-2007
Hoi Luitjes
Wat een dolle pech heben jullie toch,maar van nu af aan gaat het zeker goed komen.
Beterschap voor Obi en goede reis verder als Obi weer mee kan26-07-2007
Hoipipeloi.

Vandaag het laatste bezoek van Obi aan de dierenarts...toch? Dan kunnen jullie eindelijk weer op pad.
We wensen jullie een hele goede reis naar het Duitse Munchen en natuurlijk daarna door Europa richting de grens van Afrika!

Liefs
JW en Marjo

en een dikke beterschapsknuffel voor Obi van Guus.26-07-2007
Hee Obi,

Hoe gaat het met je?
Ben je weer een beetje opgeknapt? We hopen van wel!
Nog een goede reis verder en veel groetjes aan je baasjes.
Groetjes,
Peter en Maayke27-07-2007
Hoi luitjes hoe gaat het met jullie?
weer heerlijk aan aan het rondtrekken,
wij hopen dat nu alle ellende achter de rug is
en wensen jullie weer het aller beste toe.
zal maar een extra kaarsje voor jullie opsteken!
groetjes Toon en Ineke27-07-2007
hoi Annemarie en Patrick. hoe gaat t met jullie. en is Obi al weer beter. Jullie moesten daar afgel.zondag naar de dierenarts met hem. jullie waren toen bij Pierre en lada. Hopenlijk gaat het nu goed en konden jullie de reis voortzetten. Heel veel geluk en geniet ven elk moment. lieve gr.27-07-2007
Hoi Partick en Annemarie,
Heb sinds kort ontdekt dat jullie een website hebben (wij hebben jullie ontmoet op willy´s treffen met de rode daf zonder opbouw) mooi klote zeg van die motor hoop dat het nu wat langer goed gaat. Sterkte verder.

Gr. Henk Jan
(metdaffieopreis.blogspot.com)Naam:
Beveiligingscode: captcha
Neem de code over van het plaatje om een bericht te kunnen plaatsen.
Bericht: