Hondje Afrika - reislog over afrikaHiiiiiijaaaa.... we gaan naar Afrika!
11-07-2007 :: Dikke vette pech...


We zijn nog niet weg of we hebben al pech....leuk dat dit rijmt, maar echt minder leuk voor ons...

Toen we maandag verder wilden rijden naar München om het carnet de passage op te halen, kregen we net onder Praag problemen. Patrick heeft de auto meteen langs de snelweg gezet, hij hoorde al dat het niet goed klonk.

De motor heeft ongeveer 1,5 km gereden zonder olie, voor de niet-techneuten onder ons, net als ik: DIT IS NIET GOED!

We hebben 3,5 uur op de Tsjechische wegenwacht gewacht, maar deze kwam niet opdagen. Patrick heeft toen een aantal liter olie in de auto gegooit, waardoor we het volgende dorpje konden bereiken.

Hier zijn we de volgende dag opgesleept naar een Mercedes Benz Unimog garage. Hier werd al snel duidelijk dat het echt mis is. Gelukkig hebben we een babbeltje mogen maken met de directeur, hij kende weer iemand die ook een reis door Afrika had gemaakt en stond daarom meer open voor ons. We hebben een eigen werkplek gekregen in de Mercedes garage van Rakovnik. Hier hebben we alle machines bij de hand.

We zijn nu aan het regelen dat er onderdelen vanuit Nederland deze kant op komen, hier zijn we namelijk voor verzekerd. Maar dan zal de vraag alsnog zijn of het allemaal gemaakt kan worden.... De volgende optie is de wagen terug slepen naar Nederland.......

Ik denk dat we niet op hoeven te schrijven hoe erg we balen van deze situatie, we hebben er slapeloze nachten van. Op dit moment gaan we nog even van het beste uit, en we moeten op dit moment gewoon afwachten hoe het gaat lopen.

We zijn op het moment bezig om een complete motor vanuit NL deze kant op te krijgen. We krijgen vandaag bericht van de ANWB of zij hierin toestemmen.

Ondertussen hebben we ons gestetteld in een hotel een RakovnŪk op 1,5 km van de garage af, gelukkig zijn honden hier geen bezwaar bij een hotelbezoekje (is in NL volgens mij wel anders).
Daarlangs proberen we de positieve dingen die deze situatie ons brengt op een rijtje te zetten:
-We hebben in dit hotel een echte douche!
-We hebben internetverbinding op de kamer, dus kunnen makkeljik contact
 maken
-We krijgen iedere dag genoeg lichaamsbeweging omdat de garage 1,5 km
 verder BERG OP ligt.
-We leren de Tsjechische mens wat beter kennen. Op het begin heel nors, daarna open en vrolijk.
-We kunnen nog wat langer genieten van de tsjechische keuken
-We leren zelfs een paar woordjes Tsjechisch spreken!!


We staan nu 3 dagen stil, we hebben vanochtend de definitieve oorzaak van het stuklopen van de motor achterhaalt. Gisterenavond hebben we de motor eruit getakeld, en nu blijkt dat er een bout losgeschoten is, waardoor in enkele minuten alle olie is weggepompt, waarna we even zonder olie hebben gereden. En nu is de krukas beschadigd. Dat wil zeggen, hij is STUK!

We laten nu een motor vanuit Nederland overkomen, die slechts 100.000 km gelopen heeft, want even voorlopig fixen en terug rijden naar NL, zoals er op de site geoppert werd, zit er voor ons niet in.

Hopelijk arriveert deze motor op maandag of dinsdag, Patrick zal de motor dan in de auto gaan zetten, en als we een beetje geluk hebben zijn we eind volgende week weer op weg.......(zou fijn zijn ;) !!).


We lezen net op de website dat verschillende mensen de motor op transport hebben zien gaan :) dat is natuurlijk geweldig, met een beetje geluk komt de motor hier morgen aan en kan Patrick gaan knutselen!

We willen even iedereen bedanken voor hun steun/ mailtjes en lieve berichtjes, dat is echt heel leuk om te lezen allemaal! En in het speciaal willen we onze ouders even bedanken (Toon, Tonny, Jan, Sjan) voor de enorme inzet om de motor zo snel als mogelijk op het transport richting Tsjechie te krijgen. Echt geweldig!

Ondertussen hebben we dit weekend ook maar geprobeerd om een beetje vakantie te vieren, de directeur van de garage had 2 moutainbikes voor ons geregeld zodat we konden gaan fietsen. En gisteren hebben we gezwommen. Hier zijn de temperaturen ondertussen ook naar zomerse hoogten gestegen! We genieten van het luxe hotel, het contact met het thuisfront via skype en de mail en de ontzettend vriendelijke mensen van de Unimog garage, maar het aller aller liefste zijn we natuurlijk weer zo snel mogelijk op weg.....
Hopelijk duurt dat nu niet meer lang.....11-07-2007
echt heel erg vervelend voor jullie ik hoop dat het allemaal weer goed komt en jullie snel weer kunnen vertrekken richting het zuiden.
dikke kus judith en martijn11-07-2007
dat is supervervelend! Zoveel tijd in je autootje gestoken en dan vergeet je de olie te controleren ;-)! Ik hoop dat jullie de boel kunnen maken want ik gun jullie die tocht door Afrika enorm!
Liefs, Kim11-07-2007
Hey... Dat is super-KLOTE! Heel veel succes met de reparatie, wij zullen duimen dat alles goed komt en jullie snel naar Afrika kunnen!

Heel veel liefs, Cindy11-07-2007
hey, dat is zeker balen zeg! maar kop omhoog je zult zien dat alles weer op zijn pootjes terecht komt.heel veel succes met de reparatie , en daarna op naar afrika. vele groeten van jullie ex buurtjes.11-07-2007
Zeg luister eens! We hebben erop gerekend dat we jullie anderhalf jaar niet zien, dus waag het niet om terug naar nederland te komen jullie!! Het is nog nooit voorgekomen dat Patrick geen oplossing kon vinden voor een technisch probleem dus nu moet ie het ook maar Fixen!!
Lieve schatten, we hopen natuurlijk dat het opgelost wordt want optie 2 zou wel een drama zijn....11-07-2007
Bedankt voor jullie lieve mailtjes op de site en via de mail!
Bemoedigende woorden zijn echt heel fijn op het moment!11-07-2007
Beste, wij hebben ook een unimog 1300 uitgerust als camper dus wij zullen jullie site hier regelmatig bezoeken . Alles komt wel ok , al zullen jullie wel wat moeten sleutelen .
Wanneer jullie bij een unimog garage zijn dan moet je toch geen stukken van nederland laten overkomen ?
Repareer hem anders "voorlopig" en rij op je gemak terug naar huis , dan heb je meer tijd voor de komplete herstelling .
Nog veel succes .

Benny
Benny11-07-2007
Hey Kanjers....

Wat onzettend klote dit zeg!! Maar wij duimen heel hard en weten bijna wel zeker dat het jullie lukt om (zonder een tussenstof in Nederland te maken) het probleem op te lossen en alsnog te kunnen genieten van jullie welverdiende reis naar afrika!
Heeel veel succes een dikke kus voor jullie en een knuffel voor Obi!

kussss11-07-2007
Wat enorm KUT zeg! om het zo maar even plat te zeggen. Soms lucht het op om effe flink te schelden. Dusss let go... let go! Heel veel sterkte met de reparatie en mocht hulp vanuit het Haarense front nodig zijn dan staat mijn mannetje paraat.

Kusss11-07-2007
Hee Annemarie en Patrick,
Wat is dit balen zeg!! We hopen echt dat jullie het kunnen oplossen! Dat gaat jullie lukken. Veel succes!
Dikke kus
Maayke12-07-2007
Hoi,
Wanneer de nood het hoogst is is de redding nabij.
Hopelijk gaat het zo en wordt deze gebeurtenis een verhaal met een happy end.
Succes,
team travelling.nu12-07-2007
Hoi hoi,

Ja wat kan ik nog anders zeggen als zovele voormij al hebben gedaan, niets. Alleen maar hopen dat alles prima in orde komt. Sterkte
knuffel12-07-2007
Hey Annemarie & Patrick,
Hopelijk ziet alles er nu weer wat zonniger uit. Jullie laatste foto´s zagen er inderdaad erg treurig uit. Molly zo zieligjes op een oplader!!
Veel suc6 nog!

Dikke kus Sjoukje12-07-2007
Hey ik schrok me ´n hoedje toen ik je sms kreeg... wat een verhaal zeg! Ik ben blij dat ik je net gesproken had en van je kon horen dat jullie nog kunnen lachen! Heel veel succes met Molly. x El14-07-2007
Hoi!
Toch nog een beetje goed nieuws, nu ik weer een keer op jullie site ben! Heel veel succes met het repareren, geniet nog maar lekker van de douche en dan op naar Afrika!
Veel liefs, Cindy15-07-2007
nou het zit allemaal wel weer errug tegen, gelukkig is die patrick zo handig en zal het allemaal wel weer goed komen. de site is leuk en we zullen jullie wel volgen

sterkte en succes

groetjes hugo en miranda15-07-2007
Hai, die nieuwe foto´s zijn mooi! het ziet er goed uit daar in Tsjechie.. 1 foto staat op z´n kop trouwens! ;-) Camilla zag er ook heel mooi uit (ťn Jaap ook..)! Gaaf hotel ook en wat een douche!! Geniet er nog maar goed van ja! x el16-07-2007
Hey hoi,

Zo komen wij lekker terug van vakantie lees je dat jullie pech hebben. Wel prettig dat ook Obi in het hotel mag slapen!! Hopenlijk zijn jullie snel weer op weg. Succes!!

Groetjes Cath en Roy.16-07-2007
Ik was net bij Jan en Cyndi en daar hoorde ik
van de grote pech die jullie hebben, zag net
de motor op transport gaan.
Wens jullie nogmaals veel geluk en natuurlijk
een goede reis.
gr .Toon Stef Ineke
16-07-2007
Hellooo,
So so iemand is me al voor geweest om te vertellen dat de motor op transport is gagaan! Tjonge jonge en dan nog van die oom Toon!. Goed nieuws he!!!!!!!
Marco en Toon druk in de weer! Helaas stond de aanhanger voor de uitrit en kon ik niet naar de winkel. Nu diepvries erwtjes moeten eten, maar goed voor jullie hebben we het allemaal over!
Nu nog even wachten......., maar gelukkig kunnen jullie dat heeeeel goed!
Love ya en dikke kus,
Cindy

p.s. en Deb heeft gelijk, laat ik je hier niet meer zien!!!16-07-2007
Wat mooi dat we in de reacties lezen dat de motor dan toch echt op transport is.
Dan zal de rest ook wel goedkomen.
Leuk dat we jullie gisteren nog gezien en gesproken hebben (waar zouden we zijn zonder de moderne techniek van tegenwoordig).
Groeten,
Peter16-07-2007
Hoi hoi,
Gelukkig de motor is op transport, dan kunnen jullie deze week weer verder reizen! Is het bij jullie nu ook zo´n mooi weer? Heb vandaag en gister al op het terras gezeten, net of ik vakantie heb.......
Groetjes Caren17-07-2007
Zo de motor, is gearriveerd, en nu hopen wij natuurlijk dat het allemaal goed gaat komen, heeeeel veeeeeel succes, en Patrick werk ze weer!!!
Veel Liefs18-07-2007
Hee wereldreizigers,
We hebben vanmiddag nog naar jullie gezwaaid maar ik denk dat jullie dat niet gezien hebben. We kwamen op 10 km hoogte voorbij in een Airbus vanuit Griekenland. Ik kon het niet heel duidelijk zien, maar ik dacht dat het motorblok al zowat bij jullie was en dat jullie weer snel verder konden!
Heel veel succes en we houden jullie in de gaten via de site!

groeten,
J-W en Marjo.Naam:
Beveiligingscode: captcha
Neem de code over van het plaatje om een bericht te kunnen plaatsen.
Bericht: