Hondje Afrika - reislog over afrikaHiiiiiijaaaa.... we gaan naar Afrika!
23-08-2007 :: Marokko 1
Marokko deel 1:

Kamelen langs de weg, prachtige bergen, bepakte muilezels, geitenkuddes op de weg, mannen die je hasj aanbieden, aardige politieagenten, mannen en vrouwen in lange jurken, dat zo’n beetje de indruk van Marokko zoals we die tot nu toe hebben.

Maandag 20 augustus hebben onze laatste avond in Europa doorgebracht, in Tarifa, het zuidelijkste puntje van Europa. We hadden hier een kampeerplekje met uizicht op het strand, aan de andere kant van het water konden we Afrika al zien liggen. Op het strand staat een bordje: Afrika 15 km, erg grappig!

Toen we de volgende ochtend richting de boot reden, hadden we toch wel alle twee kriebels…..een beetje hetzelfde als toen we Nederland verlieten. We gaan Europa verlaten om 1,5 jaar in Afrika door te brengen….het gaat echt gebeuren!

De boot vertrok om 08.00 uur richting Cueta, wat nog een Spaanse stad is. Om 09.15 uur waren we voorbij de Marokkaanse douane en dus in Marokko! De grens was een beleving op zich met ontzettend veel bewaking, hekken en mensen. Maar we moesten wat papiertjes invullen, er werd naar en in Molly gekeken en we mochten doorrijden! We hebben dan ook wel gelezen dat Marokko een van de makkelijkste grenzen in Afrika is…..
Tot nu toe is onze indruk van Marokko goed! De mensen zijn aardig en behulpzaam en vallen ons (nog niet) lastig, we hebben gelezen dat dit in andere delen van Marokko anders is.

Jammer genoeg hebben de Marokkanen nog nooit van de volgende zin gehoord: ‘ Een beter milieu begint bij jezelf’. Overal waar mensen wonen, in dorpjes, steden of in de bergen, ligt afval. Mensen flikkeren gewoon alles langs de weg of in de goot, de wind verspreid het vervolgens waardoor je een grote vuilnisbelt krijgt. Jammer hoor, want Marokko is een prachtig land.

We zijn vanaf het noorden door het Rif-gebergte gereden, mooie hoge bergen met prachtige uitzichten. We hebben een aantal dagen geslapen in het dorpje Chefchaouen, een prachtig dorpje, met allemaal blauw geschilderde huisjes. Veel reizigers trekken hier naar toe, dus het is er gezellig druk. Doordat het hoog in de bergen ligt, is de temperatuur er ook erg aangenaam, vooral ’s nachts.

We zijn nu in Rabat; we dachten hier het visa voor Mauritanie te regelen, maar we zijn er vandaag achter gekomen dat we hiervoor naar Casablanca moeten, wij hadden verouderde informatie, tsja aldoende leert men, en Casablanca ligt maar 40 km verderop. Nu we toch in Rabat zijn hebben we wel meteen ons visa voor Mali geregeld, we kunnen het toch maar vast hebben.

We hadden nog wel een blunder; we kwamen er pas na een paar dagen achter dat ze in Marokko met een tijdsverschil van Europa leven!!!! En niet zo maar een tijdsverschil; het is hier 2 uur vroeger; wij hebben al die dagen dus in de verkeerde tijd geleeft. We moeten toegeven dat het bijhouden van dagen/datums en tijd niet meer meevalt!

Een datum hebben we wel onthouden, dat is die van vandaag, 27 augustus. Want we hebben een jarige vandaag, Obi is 1 jaar geworden! Natuurlijk is zij getrakteerd op een lekker maaltje!

 

15-08-2007 :: Laatste bericht uit Europa!


Puf, puf, wat een temperaturen hier zeg, gemiddeld liggen de temperaturen hier tussen de 33 en de 40 graden! We kunnen vast wennen aan de Afrikaanse temperaturen hier in Zuid-Spanje waar we ons momenteel bevinden. We zijn een vriend van vrienden, vlakbij Malaga, hier hebben we de mogelijkheid om Molly nog even te controleren voordat we dan echt het gesiviliseerde Europa gaan verlaten.....spannend hoor!


De afgelopen week hebben we een bezoekje gebracht aan Barcelona, een prachtige sprookjesachtige stad. Daarna zijn we door de binnenlanden van Spanje naar Malaga gereden. De binnenlanden zijn enorm uitgestrekt en we zijn naar onze mening door de grootste olijfboomplantage van de wereld gereden, 200 km lang, niets dan olijfbomen, zo ver je kun kijken. Regelmatig kwamen langs een olijffabriek, waar de geur van olijfolie onze neuzen binnendrong.

De tijd gaat snel, we zijn nu 7,5 week onderweg, dus 8 weken als we in Afrika arriveren. We hebben tijd genoeg gehad om het prachtige Europa te doorkruisen. Maar nu zijn we (denken we) klaar voor Afrika. We denken de oversteek dit weekend of vlak daarna te gaan maken.09-08-2007 :: Zuid Europa
Bochtjes nemen, toeteren voor de bocht, wachten voor een smalle weg, brommers die je aan alle kanten inhalen, stoppen om te kijken of er wel 1 auto en molly tegelijk elkaar kunnen passeren……..dat is een beetje de situatie bij het Comomeer in Italië, voor Patrick een enorme stuurklus. Maar dat mocht de pret niet drukken, het Como, met zijn omliggende dorpjes is prachtig, zeker een aanrader om op vakantie te gaan (als je van drukte houdt!).

 

Natuurlijk hebben we in Italië eerst nog genoten van een heerlijke pizza en het heerlijke ijs, voordat we Italië verlaten hebben. Het Comomeer  is prachtig, maar wisten jullie dat een groot gedeelte van Noord-west Italië zo plat is als een pannenkoek. Het lijkt ook nog eens verdacht veel op Nederland met zijn lange saaie wegen met maïsvelden erlangs. Toen we op deze weg ook nog eens een buitje kregen, dachten we helemaal dat we in Nederland beland waren!

 

Maar na ongeveer 120 km plat Italie kwamen er toch weer bergen in zicht! We naderen de Franse grens. Vlakbij de Italiaanse grens ligt in Frankrijk Monaco, het Mekka voor de jetsetters en dat is ook duidelijk te zien! Al moeten we toch zeggen dat onze Molly niet slecht af stak tegen al die ferrari’s en enorme jachten (de een nog groter dan de ander). Ook hadden we zeker zoveel bekijks als de mensen met de dure auto’s! Jammer genoeg mocht onze Molly in tegenstelling tot de ferrari’s niet zomaar overal geparkeerd worden, we hadden gehoopt op een mooi plekje midden in Monaco, maar dat plan ging dus mooi niet door!


Geld is er zeker genoeg in Monaco en dit is ook overduidelijk te zien, er suist namelijk elke minuut wel een ferrari, bentley, RR of een ander soort van dit soort auto voorbij. Ook stonden we te kijken bij een makelaar en een simpel 2 kamer appartementje met uitzicht op zee, kost hier gewoon 2 miljoen!!

Toch zitten er ook nadelen aan het rijk zijn, stel eens voor dat je net een jacht hebt gekocht van 20 miljoen euro met 8 personeelsleden aan boord, je parkeert je jacht in de haven van Monaco en daar lig je ineens langs een jacht van 40 miljoen met 16 personeelsleden, tsja, dan stelt je jachtje ineens niet zoveel meer voor. Of je rijdt met je ferrarietje door het drempelloze Monaco, maar als je hem op de parkeerplaats zet sta je ineens naast de nieuwe versie van de ferrari, niemand die nog naar je mooie auto’tje omkijkt. Tsja, het valt niet mee rijk zijn in Monaco……….Het is in ieder geval een grote tegenstelling met wat we in Afrika te zien gaan krijgen.


We zijn langs de Franse Riviera afgereden, prachtig, maar in het hoogseizoen natuurlijk ook druk. Vlak voordat we Spanje binnenreden zijn, hebben we de wijnroute in Frankrijk gereden. Dit is een route langs de kust, waarbij je aan de ene kant de zee ziet en aan de andere kant de druivenranken. 
 

Al met al genieten we van de prachtige route die we op het moment rijden en zullen onze tocht doorzetten via de kust van Spanje, aanspraak hebben we genoeg. Mensen spreken ons aan, maakt niet uit in welke taal, mensen zwaaien, steken hun duim omhoog, toeteren en spreken ons in de file aan vanwege Molly, echt een grappige situatie.

Toch kunnen we nog niet helemaal geloven dat nu echt alles goed blijft gaan……