Hondje Afrika - reislog over afrikaHiiiiiijaaaa.... we gaan naar Afrika!
23-08-2007 :: Marokko 1
Marokko deel 1:

Kamelen langs de weg, prachtige bergen, bepakte muilezels, geitenkuddes op de weg, mannen die je hasj aanbieden, aardige politieagenten, mannen en vrouwen in lange jurken, dat zo’n beetje de indruk van Marokko zoals we die tot nu toe hebben.

Maandag 20 augustus hebben onze laatste avond in Europa doorgebracht, in Tarifa, het zuidelijkste puntje van Europa. We hadden hier een kampeerplekje met uizicht op het strand, aan de andere kant van het water konden we Afrika al zien liggen. Op het strand staat een bordje: Afrika 15 km, erg grappig!

Toen we de volgende ochtend richting de boot reden, hadden we toch wel alle twee kriebels…..een beetje hetzelfde als toen we Nederland verlieten. We gaan Europa verlaten om 1,5 jaar in Afrika door te brengen….het gaat echt gebeuren!

De boot vertrok om 08.00 uur richting Cueta, wat nog een Spaanse stad is. Om 09.15 uur waren we voorbij de Marokkaanse douane en dus in Marokko! De grens was een beleving op zich met ontzettend veel bewaking, hekken en mensen. Maar we moesten wat papiertjes invullen, er werd naar en in Molly gekeken en we mochten doorrijden! We hebben dan ook wel gelezen dat Marokko een van de makkelijkste grenzen in Afrika is…..
Tot nu toe is onze indruk van Marokko goed! De mensen zijn aardig en behulpzaam en vallen ons (nog niet) lastig, we hebben gelezen dat dit in andere delen van Marokko anders is.

Jammer genoeg hebben de Marokkanen nog nooit van de volgende zin gehoord: ‘ Een beter milieu begint bij jezelf’. Overal waar mensen wonen, in dorpjes, steden of in de bergen, ligt afval. Mensen flikkeren gewoon alles langs de weg of in de goot, de wind verspreid het vervolgens waardoor je een grote vuilnisbelt krijgt. Jammer hoor, want Marokko is een prachtig land.

We zijn vanaf het noorden door het Rif-gebergte gereden, mooie hoge bergen met prachtige uitzichten. We hebben een aantal dagen geslapen in het dorpje Chefchaouen, een prachtig dorpje, met allemaal blauw geschilderde huisjes. Veel reizigers trekken hier naar toe, dus het is er gezellig druk. Doordat het hoog in de bergen ligt, is de temperatuur er ook erg aangenaam, vooral ’s nachts.

We zijn nu in Rabat; we dachten hier het visa voor Mauritanie te regelen, maar we zijn er vandaag achter gekomen dat we hiervoor naar Casablanca moeten, wij hadden verouderde informatie, tsja aldoende leert men, en Casablanca ligt maar 40 km verderop. Nu we toch in Rabat zijn hebben we wel meteen ons visa voor Mali geregeld, we kunnen het toch maar vast hebben.

We hadden nog wel een blunder; we kwamen er pas na een paar dagen achter dat ze in Marokko met een tijdsverschil van Europa leven!!!! En niet zo maar een tijdsverschil; het is hier 2 uur vroeger; wij hebben al die dagen dus in de verkeerde tijd geleeft. We moeten toegeven dat het bijhouden van dagen/datums en tijd niet meer meevalt!

Een datum hebben we wel onthouden, dat is die van vandaag, 27 augustus. Want we hebben een jarige vandaag, Obi is 1 jaar geworden! Natuurlijk is zij getrakteerd op een lekker maaltje!

 

27-08-2007
Heey Muts & co,

Wat een geweldige foto´s zeg!! Nu ben je echt in een ander cultuurtje beland. Vooral die steegjes zien er mooi uit met die blauwe kleuren. Jammer dat er veel vervuiling is, maar aan de foto´s te zien kunnen jullie daar wel doorheen kijken. Nu gaat het eigenlijk pas ECHT beginnen hŤ!! Africa be aware!!
Obi: gefeliciteerd, laat je maar flink verwennen vandaag ;)

Veel plezier!!!!!! Dikke kus Simone27-08-2007
Hey leuke site en fantastisch om te lezen. na wat strubbelingen en omwegen nu goed op weg naar zuid afrika! Maak er een mooie reis van. Geniet van vrijheid, cultuur en natuur!!27-08-2007
he hallo, wat een prachtige foto,s weer, en wat een lekker weer.
Het ziet er allemaal wel anders uit als hier, meer sprookjesachtig.
Obi alweer 1jaar proficiat. Jullie maken het wel!!
XXX


28-08-2007
Hoi Annemarie en Patrick,
Mooi is het in Marokko he. Wij zijn ook in Chefchaouen geweest. De plaatselijke bevolking vertelde ons toen dat het verven van de kleur blauw bedoelt was om het ongedierte weg te houden???? Wij hebbeb toen genoten van Marokko. Als je kunt even naar Fes gaan.
Wat de vervuiling betreft bereid je maar voor. In Afrika zie je veel vuilnis overal en vooral heel veel plasticzakken.
tot mails28-08-2007
Hee ´mede´ Afrikanen geweldig dat jullie het eindelijk gehaald hebben! Na zoveel planning en sleutelen is het dan eindelijk gelukt, hiiiiiiiiiiiiiiihaaaaaaaaaaaa. We zijn erg blij voor jullie en we genieten van jullie foto´s.
Feliciteer Obi voor ons, we zouden graag wat kangeroesalamie over willen sturen maar aangezien jullie geen vast adres meer hebben zal dat wat moelijk worden. Geef hem maar een dikke knuffel van ons!28-08-2007
Hey Annemarie & Patrick!
Wat geweldig dat jullie nu eindelijk Afrika bereikt hebben! Marokko doet wel een beetje Efteling-achtig aan. Maar dan natuurlijk in het Patrick&Annemarie-sprookje! Heel veel plezier!
Groetjes Maurice en Cindy en een dikke knuffel van ons steeds groter groeiende kleine Raesje!28-08-2007
Michael: Ik mis je heel erg, en ik hoop dat alles goed gaat daar.
Valat: Is Obi (nog) niet opgegeten
Johan: groetjes van Johan
Rico: Ik ben blij dat jullie in Afrika zijn, bijna
Nicky: Wat wil je zeggen. Weet ik nog niet .. Rian mag iets verzinnen in mijn plek goed. Ik ben een beetje hees en erg verkouden maar ik voel me verder goed.
Annemarie, hier gaat alles goed en we hebben genoten van de mooie foto´s . Tot de volgende keer.
jeugdigen en team28-08-2007
Hoi hoi, Kijkend naar alle fotoīs en jullie verhaal lezend, zit ik even heerlijk met jullie mee te genieten van jullie reis! Geniet ervan! Liefs Caren28-08-2007
Ha bofkonten! lekker hoor daar in Marokko! Zou wel willen ruilen! Jee Obi alweer een jaar oud.. dat gaat snel zeg! 1 jaar oud en al zoveel meegemaakt... Ik hoop dat jullie veel plezier (gaan) hebben daar in die Marokkaanse duinen en niet te veel gaan zandhappen!
x el28-08-2007
oh en mochten jullie vast komen te zitten daar in de zandduinen, kunnen jullie je beter door Obi uit laten graven... kan ze heel goed heb ik op de foto gezien! Haha worden jullie er zelf niet zo moe van!29-08-2007
Heerlijk om jullie te kunnen volgen. Het blauwe dorp doet me denken aan ijs. Mooi. Binnenkort gaan we naar Kenia. Helaas zitten jullie aan de andere kant van Afrika en kunnen we niet op de koffie komen.Hier zijn onze kleinkinderen weer naar school. Vandaag logeren ze bij ons. Goeie reis en tot horens/schrijfs.29-08-2007
Hoipipeloi!

Wauw, wat een prachtige foto´s. We zijn wel een beetje (nou ja...beetje veel) jaloers op jullie hoor. We zagen vorige week ook foto´s uit Marokko van vrienden. Wat een schitterend land is dat.

Heel veel plezier op jullie verdere reis. Geniet van iedere dag!

Liefs en een hele dikke knuffel van JW, Marjo en een superpoot van Guus voor Obi met 3 hele dikke verjaardagszoenen X X X29-08-2007
Wij genieten mee...hťťrlijk lijkt ons het in Marokko.
proficiat met Obi,hij is maar 84 jaar jonger als opa!!!
geniet maar lekker,dan gaan wij lekker feesten a.s vrijdag met Hendrik en Janneke ťn al hun gasten.
lieve groetjes tante Greet en oom Theo30-08-2007
Heey lieve lieve Annemarie, Patrick en Obi,
Samen met mams geniet ik van alle verhalen die ze mij over jullie verteld.
Wat een spannend avontuur!
Helaas kan ik nog niet genieten van de prachtige foto´s.
Mama zegt wel dat Annemarie, Patrick steeds korter knipt. Annemarie beter minder kan eten en dat eten dan aan Obi moet geven, want die kan het wel gebruiken!!

Liefs,
Hummus30-08-2007
Leuk om te lezen dat jullie nu echt in Afrika zijn.
Mooie foto´s en jullie zien er trouwens ook goed uit.
Geniet er maar volop van.
Groetjes.30-08-2007
Wauw, wat een ontzettend mooie foto´s!!
Eindelijk jullie doel bereikt, AFRIKA!!!
Ga er maar heerlijk van genieten!!
En Obi nog gefeliciteerd met je verjaardag!! Hiep hiep hoera!!

Dikke kus Sjoukje30-08-2007
Super dat jullie nu in Afrika zijn!!! De foto´s zijn ook heel mooi!
Met Tygo gaat alles goed, hij groeit heel goed! En met de paps en mams van Tygo gaat ook alles goed!
Wij kijken weer uit naar jullie volgende verhalen en foto´s...Echt heel leuk dat we jullie zo kunnen volgen! :-)

Groetjes!31-08-2007
Welkom to Afrika!!!

NOu eindelijk dan, oh wij hebben al jullie mailtjes gelezen en nu pas de tijd gevonden om jullie persoonllijk terug te mailen.
De website ziet er super uit en de wagen ook. Gelukkig dat alles in Europa uiteindelijk goed afgelopen is.

Met ons alles goed, zitten nog steeds in Tanzania en vermaken ons hier prima. We blijven nog 2 weekjes en vervolgen onze weg dan richting Malawi/ Zambia. Planning is nog steeds om in dec. in Zuid Afrika aan te komen.

We zijn natuurlijk benieuwd wat jullie schema nu is, het zou wel tof zijn als we elkaar nog weer zien.

(ps we hebben plannen om misschien na dec terug te gaan naar Tanzania dus wie weet zien we jullie daar dan....... we houden jullie op de hoogte van onze plannen)

We hopen dat jullie lekker gaan genieten van afrika. Met namen Arabische afrika missen wij af en toe dus geniet ervan.......


Succes
Grt Veg en Lau01-09-2007
Vandaag eerst naar de receptie geweest van Hendrik en Janneke. Het was een gezellige boel. Toen jullie foto´s bekeken van Marokko. Wat een mooi land. ik denk dat jullie wel erg genieten. Ik hoop nog veel foto´s van jullie te kunnen bekijken. Heel veel plezier jullie daar in Afrika.
groetjes
Tante Leny03-09-2007
hai hoe is het daar mooie fotos van maroko ik hoop er nog veel te zien van jullie reis veel plezier nog en geniet er van.03-09-2007
hey die patrick en annemarie,

Wat super mooi waar jullie de laatste tijd allemaal zijn geweest. Nu eindelijk aangekomen in africa waar jullie als het goed is een mooie tijd tegemoet gaan. en molly zijn werk goed moet blijven doen. Geef obi maar een dikke kus van ons. Sucses met jullie verdere reis en we zullen jullie blijven volgen.

Groetjes en kusjes van hugo en miranda05-09-2007
Ook bij LeeBur volgen enkele collega´s van "jullie" pap jullie reis regelmatig. Geweldig! Heel veel succes en veel liefde, gezondheid en geluk voor het komende jaar!05-09-2007
Hallo Annemarie en Patrick. Al een heel eind gevorderd op jullie reis, hopelijk dat je alle problemen met de auto nu achter de rug hebt. Met een geheel gereviseerde motor (begreep ik van jullie pap) moet het toch te doen zijn. Leuk om zo met deze site mee te kunnen liften met jullie avontuurlijke reis. Veel succes, plezier en genot, maak er de mooiste reis van je leven van, want zoiets doe je meestal geen tweede keer. Wij bekijken hier in Reusel met plezier de mooie foto´s die jullie maken.
Veel groeten van Hanne en Henk Vrijsen06-09-2007
hallo-ik zie dat marokko in ieder geval niet slecht bevalt?
hier is een brief aangekomen,twee kaarten om precies te zijn. er stond geen afzender op dus ik heb het maar even open gemaakt;groeten uit reusel,vooral ook van pap en mam!
tip als ze nog eens een kaartje sturen : het land erbij zetten!(in dit geval dus spanje) dan gaat het vast sneller.deze kaart was van 10 aug.

ok groetjes ook van mij en succes! koen08-01-2008
Hallo, kennen jullie ons nog. Uit Zwiesel. Gezelllig borrelen en een hapje eten. Allereerst de beste wensen voor 2008 en vooral veel geluk op jullie reis. Geweldig wat wij er zo van lezen. Wij zitten momenteel (8 januari 2008) in Tarifa. Ik denk dezelfde camping waar jullie waren: El Jara bij het bordje Afrika 15 km.

Hebben bewondering voor jullie ondernemingszin. Wij waren van pla n naar Marokko te gaan, maar het weer in Europa is goed, dus reizen wij naar Portugal, de Algarve.

Veel succes en tot schrijfs,

Hans en Marja10-01-2008
Ik ben met oudjaar bij onze Bart geweest en heb genoten van jullie website ,een hele ervaring moet dat zijn voor jullie ik wens jullie nog erg veel plezier toe voor dit nieuwe jaar een uitnodiging voor mijn 75 verjaardag ligt klaar maar ik ga ervan uit dat jullie er niet bij zullen zijn, jammer.Het is nl op 10 febr.
Vele groeten van ons uit Gemonde en natuurlijk Ome PietNaam:
Beveiligingscode: captcha
Neem de code over van het plaatje om een bericht te kunnen plaatsen.
Bericht: