Hondje Afrika - reislog over afrikaHiiiiiijaaaa.... we gaan naar Afrika!
19-09-2007 :: Westelijke Sahara
Aantal km: 10041

Aantal landen in Afrika: 2

Aantal dagen onderweg: 81 dagen

Wij hebben goed nieuws, we hebben namelijk ‘in the middle of nowhere’ gevonden! Het ligt op verschillende plaatsen in de westelijke Sahara en Mauritanië. Hier is heel veel van helemaal niets!

Voordat we richting de westelijke Sahara reden zijn we een dagje naar Marrakesh geweest. Overdag dachten we, nou, wat is er nu zo superspeciaal aan Marrakesh? Maar hier kom je pas ’s avonds achter, als het grote plein in de medina opleeft. Je kunt hier dan slangebezweerders, verhalenvertellers, acrobaten, muziekbandjes en heel veel restaurantjes vinden (die er overdag nog niet stonden) waar je heerlijk kan eten. Ook hebben we in Marrakesh Eric en Nele leren kennen, een Belgisch koppel wat al 17 maanden onderweg was en ons rondje omgekeerd hadden gedaan! Zij hebben ons veel nuttige info gegeven en we hebben een gezellige avond met ze gehad.

Ook al is er weinig in de Sahara, toch is het landschap fascinerend, zoveel ruimte, op sommige stukken heb je variatie; zandduinen, rotsen, plateaus en dorre struiken. Maar er zijn ook grote stukken waar je helmaal niets ziet, zover als je kunt kijken, op een kudde kamelen na, die de weg oversteekt.

Om de paar honderd kilometer kom je af en toe paar huisjes/ tentjes/ hutjes tegen, en dan ineens heb je een ‘grote’ stad, zoals Dahkla, midden in de woestijn. Dakhla ligt op een schiereiland, als je ernaar toe rijdt heb je aan beiden zijdes zee en het waait er ontzettend hard! De weg door de westelijke Sahara ligt langs de kust, hierdoor vallen de temperaturen gelukkig mee en waait er een lekkere zeebries. Ook hebben we nog even naar de Canarische eilanden gezwaaid, want deze liggen langs de kust van de westelijke Sahara.

De Marokkaanse- Mauritanische grens was ook een belevenis op zich. We kwamen te vroeg aan, de grens was nog niet open, hier moesten we 1 uur op wachten. Eerst een stempel voor in het paspoort halen, maar het was megadruk!! Maar met een glimlach en even rustig wachten had ik mijn stempels redelijk snel te pakken en het telefoonnummer van Hassan, de douanier die de paspoorten afstempelden! Daarna autopapieren regelen en jezelf uit laten schrijven door een . Door de drukte duurde dit allemaal erg lang. De grens van Mauritanie binnenkomen was dezelfde procedure, maar deze ging 5x sneller!

Ook kunnen we melden dat onze 1e 10.000 km erop zit! We zijn blij dat Molly ons al zover heeft gebracht, en we hopen dat ze ons nog veel verder zal brengen!
Naam:
Beveiligingscode: captcha
Neem de code over van het plaatje om een bericht te kunnen plaatsen.
Bericht: