Hondje Afrika - reislog over afrikaHiiiiiijaaaa.... we gaan naar Afrika!
15-02-2008 :: Alleen op de wereld
Aantal kilometers gereden: 27856

Aantal dagen onderweg: 235
Aantal Afrikaanse landen bezocht: 16

We bevinden ons nu in: Grootfontein, Namibie

Namibië, een groot land (ongeveer 2x Frankrijk), met maar 1.8 miljoen inwoners. Misschien kan je je iets voorstellen van wat voor een effect dit heeft op een land. In Namibië kan je nog echt het gevoel hebben, net als in de woestijn, dat je alleen bent op de wereld. Heel veel ongerepte natuur, met veel wilde dieren, zo zagen we tijdens onze tocht richting Windhoek gemsbokken, bavianen, slangen, wezels, vele mooie en grote vogels en wilde zwijnen langs en op de weg.

Onze tocht ging vanuit Angola rechtstreeks naar Windhoek, de hoofdstad, 600 km landinwaarts, met de simpele reden omdat Molly aan een grote beurt toe was na de wegen in West en Centraal Afrika.

In Windhoek heeft Molly een grote poetsbeurt gekregen, zijn er nieuwe bandjes besteld. Is de dynamo gerepareerd, de gaten in de dieseltank zijn gedicht. Het waterfiltersysteem is vervangen, de remmen zijn opnieuw gesteld, en de kering is vervangen.
Ook hebben we veel tijd gespendeerd in de supermarkt. Wat zijn er toch veel producten op de wereld, en wat kun je er lekker mee koken (praten we nog niet over de lekkere zuid-Afrikaanse wijntjes die hier te krijgen zijn)!

Windhoek is ook het einde van het 4 musketiers koppel. Hier hebben we vandaag, na een keer lekker uit eten en  een lekkere braai, afscheid genomen van Frank en Karla, waar we ruim 2,5 maand mee samen hebben gereisd. Zij blijven in Namibië, terwijl onze tocht verder gaat naar Botswana om in mei terug te keren naar Namibië als de ouders van Annemarie komen.
Raar hoor, om na al die tijd weer met twee personen (en natuurlijk Obi) te reizen, we hebben het ontzettend gezellig gehad met Frank en Karla, veel gelachen en samen een prachtige route gereden. We zullen elkaar in Nederland zeker nog eens opzoeken. Gelukkig hebben we 2 geweldige theemokken van hen cadeau gehad met daarop uiteraard een foto van hun twee en de toyota, zo kunnen we bij het ontbijt toch nog naar hen kijken. (Wil je meer van hun avonturen lezen? Kijk dan op www.wdfn.nl)

Namibië doet ons ook een beetje denken aan Nederland, we hebben hier namelijk al flinke regenbuien gehad. We zitten momenteel ook in het regenseizoen. Afrika kampt sowieso met grote waterproblemen. Zo was het noorden van Namibië en het zuiden van Angola overstroomd. Hier hebben we de nasleep nog van gezien, huizen en auto’s in grote plassen water. Gelukkig was de weg goed te berijden. Ook de zambezi, een grote rivier in Afrika die door verschillende landen loopt stroomt buiten zijn oevers. In Mozambique zijn al duizenden mensen geëvacueerd vanwege grote overstromingen.
En dan hebben we de onrust in Kenia nog, deze duurt nu al 1,5 maand naar aanleiding van corrupte verkiezingen.

Allemaal dingen waar we rekening mee moeten houden tijdens de planning van onze reis. Via het noorden van Namibië gaan we nu naar Botswana, hier zullen we gaan bekijken welke wegen wel en welke wegen niet te berijden zijn vanwege de heftige regenval. Gelukkig klaart het weer nu op en komt het zonnetje weer tevoorschijn waardoor we meteen weer met temperaturen boven de 30 graden zitten. (Gelukkig maar, want als de temperaturen onder de 22 graden komen hebben we het tegenwoordig koud, koud, koud)

Dit is wel makkelijk want we hebben een piste gekozen door het Waterberg plateaupark, het was een beetje modderig, maar al met al viel het mee en het nationaal park was de moeite waard om doorheen te rijden, met zijn prachtige bergen.
Hiervoor waren we in Okakarara hier wonen de traditionele hereromensen nog, die ook nog in het dagelijkse leven traditioneel gekleed gaan (zie foto). We zijn nu op weg naar de grootste meteoriet die ooit op aarde is gevonden, deze is neergevallen vlakbij Grootfontein.Hierna gaat onze tocht door naar het land van de bosjesmannen, het San volk, een van de eerste bewoners op aarde. Namibie heeft meer dan genoeg te bieden!

De mooiste opmerking vonden we die van een van de verkopers in een winkel in Windhoek. Hij zei, als je reist in het land als het onze moet je ook blij zijn met de regen die hier valt, want in Namibië hebben ze namelijk maar een aantal dagen regen per jaar. Tsja, tuurlijk is dit zo, maar we zijn en blijven Nederlanders en die hebben een HEKEL aan regen!


15-02-2008
Hoi twee musketiers!
De gele bloemetjes op groene grasvelden deden me even aan Nederland denken!
Als de zambezi overstroomt, zal raften nog wel heftiger zijn dan het normaal al is! Jullie verhalen en foto´s blijven mooi om te lezen/bekijken.
Heel veel succes en plezier samen met het vervolg van jullie reis.15-02-2008
hey annemarie en patrick
het is hier gemiddeld zo´n -10 en jullie vinden 22 graden koud..........?
fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben!! wat leuk dat annemarie haar ouders al snel komen, zal wel erg gezellig worden.
dikke kus judith, martijn en lasse15-02-2008
Hoi Hoi.

Wat een geweldige foto´s. Wat zal het heerlijk zijn om in Namibie te zijn! Het zal best wel weer even wennen zijn met z´n 2-tjes maar ook wel weer heel gezellig en...jullie hebben Obi natuurlijk ook nog!

Lieve Annemarie en Patrick.
Een hele mooie tijd in Namibie toegewenst van JW en Marjo en een poot van Guus of course!15-02-2008
Heee, hallo dat ziet er allemaal goed uit, behalve die regen dan...
Lekker rustig landje, nou ja landje......
mooie zonsondergang, lekker eten, lekker wijntje, veel dieren en een prachtige natuur, dat gaat wel goed komen straks.
Geniet van jullie avontuur! Liefs16-02-2008
Weer even genoten van een prachtig verhaal en de mooie foto´s. Kunnen ons niet voorstellen hoe mooi het dan wel niet voor jullie moet zijn daar!!
Geniet ervan om weer met zijn tweetjes te zijn en we hopen dat jullie straks een fijne tijd hebben met pap en mam Raes!!

Liefs Marco Debby Rinke en Jurre16-02-2008
Wow wat een mooie zonsopgang! Lijkt inderdaad net of de berg in vuur staat, erg gaaf om te zien.
Bevalt het weer goed om met z´n tweetjes en Obi te reizen? Aan romantiek niets te kort met zo´n zelf geplukt valentijnsboeketje!!
Veel reisplezier gewenst, geniet van alle mooie dingen.
Liefs Caren & Martijn16-02-2008
Hallo,
het blijft geweldig om de foto´s te zien, het geeft een mooi beeld van wat jullie zien en beleven. En respect voor de auto, wat moet die veel kunnen en afzien.
Groeten Rian16-02-2008
hoi,
leuk je te volgen! wij zitten momenteel in italiŽ, hier geen regen maar sneeuw en natuurlijk zijn we content!!
geniet van botswana, het is prachtig! zeker kubu-island doen, als het droog is tenminste en central kalahari!!
okavango-delta trip vonden wij minder, maar we hadden voor de goedkope optie gekozen vanuit maun met zo een kano, dan zie je niet veel, volgende keer vliegen we over de delta!!
in namibiŽ kennen we heel wat mensen, laat maar weten als je wat adresjes wil!!
groetjes
nele en erik17-02-2008
Fijn wat minder spectaculaire avonturen,dat mag wel hoor!!Die Molly ..als die eens kon praten!!Goed dat Patrick twee gouden handjes heeft,want er moest echt veel gebeuren18-02-2008
Hier in Esch volgen we jullie verhalen nog trouw. Wat een andere wereld en hoe rijk ben je als je dat allemaal mee mag maken. La dolce vita druipt van jullie foto´s af. Patricks nieuwe kapsel komt mij (Angela) trouwens wel bekend voor..... Misschien nog leuk om te vertellen (maar wellicht al bekend) dat de mensen die in jullie huis zijn komen wonen op 20-01 een dochter en zusje voor Teun hebben gekregen: Marieke. En onze boefjes groeien erg hard!
Tot mails weer, groetjes uit Esch19-02-2008
Hey luitjes, geweldig maar weer op mee te genieten van jullie prachtige foto´s! Fijn dat Molly er nu weer tegen kan... Veel succes en plezier! Groetjes, Laurien25-02-2008
Hallo luitjes!

Bedankt voor al jullie leuke reacties, we dachten in Namibie in het wahalla van luxe terecht te zijn gekomen, maar in het noorden de caprivi strip valt dit nog erg tegen, internet is hier bijna nergens. Nu heb ik internet gevonden is het ontzettend duur. Ik heb jullie mailtjes mooi op mijn usb stick geplakt en beloof jullie zo snel mogelijk een reactie terug te sturen. Maar ja, we weten niet precies wanneer........

Dikke kus Patrick en Annemarie (die vandaag op weg gaan naar zimbabwe)25-02-2008
Lieve Oom Patrick en Tante Annemarie,

Mama en ikke hebben samen genoten van de foto´s op jullie site en natuurlijk hebben we de verhalen gelezen. We vinden het super tof dat jullie het zo naar jullie zin hebben daar in het prachtige Afrika!
Ook zijn we blij dat jullie weer lekker eten kunnen kopen en wijntjes drinken! Geniet er maar van en drink er ook maar eentje op mij! Proost (want mama zegt dat tante Annemarie dat heel goed kan)!
Mama heeft al een tijdje niet gekeken, want dan krijgt ze traantjes van, maar ze zal vanaf nu weer vaker gaan kijken en ik zal dan gewoon nog liever voor haar zijn.

Lieve Afrikaantjes, zorg goed voor jezelf en geniet maar van het mooie leven.
Veel liefs,
NiekNaam:
Beveiligingscode: captcha
Neem de code over van het plaatje om een bericht te kunnen plaatsen.
Bericht: