Hondje Afrika - reislog over afrikaHiiiiiijaaaa.... we gaan naar Afrika!
10-03-2008 :: slaapoogjes
Aantal kilometers gereden: 31326
Aantal dagen onderweg: 259

Aantal Afrikaanse landen bezocht: 17

We bevinden ons nu in: Maun, Botswana

04.45 uur in de ochtend, de wekker gaat. We kijken elkaar slaperig aan en bedenken wie zijn idee dit ook alweer was. We hebben namelijk een echte ‘game’(wild) drive geboekt in nationaal park chobe in Botswana. We worden opgehaald door zo’n prachtige toeristen 4x4 met open zitjes. De toerist die op het eerste bankje zit met zijn safarihoed op maakt het plaatje helemaal compleet.

Helaas valt de gamedrive een beetje tegen wat betreft de gids, deze heeft zijn rijbewijs bij een pakje boter gekregen en voert ons al hortend en stotend over de zandpaden, ook zijn kennis is minimaal, hij kan veel van mijn vragen niet beantwoorden. Toch worden we beloond met het zien van een hyena, een hele tros nijlpaarden die zich in en langs het water bevinden en gezellig met elkaar aan het babbelen zijn, 2 impales die vechten om de vrouwtjes, 2 bavianen die kort, maar krachtig de liefde bedrijven, krokodillen en vele gieren die boven het lijk van een olifant cirkelen, wat trouwens enorm stinkt. Ondertussen zien we de dag langzaam opstarten, de zon langzaam opkomen tussen de bomen, al met al dus toch een geslaagde trip.

In Namibië hebben een nieuwe tafel gekocht omdat we de oude in Angola verloren waren. Nou, deze tafel heeft ons al wat kopzorgen bezorgt! In Zimbabwe ging ik wat verse broodjes halen en legde deze op de tafel om vervolgens even naar de receptie te lopen. Toen ik terug kwam zaten er 3 bavianen, die je hier overal vind, heerlijk te tafelen aan onze tafel! Ze hadden de broodjes gevonden en genoten daar zichtbaar van, zich daarbij niets aantrekkend van de eigenaresse van de broodjes.
Vervolgens ontmoeten we andere overlanders en we besluiten s avonds wat bij hen te drinken. We vergeten echter de kaarsjes uit te blazen die op tafel stonden. Op een gegeven moment komt de nachtbewaker onze kant op gerend. ‘Fire, fire, your car is on fire!’ We snellen ons naar Molly, gelukkig overdreef de nachtwaker, Molly stond gelukkig niet in brand, maar de tafel wel! Nadat we het vuur gedoofd hadden zagen we een prachtige zwarte kuil in de tafel, maar we vertikken het om weer een nieuwe te kopen…

In Botswana willen ze de verspreiding van mond en klauwzeer beperken en daarom hebben ze de zogenaamde veterinairechecks ingericht. Als je deze check passeert mag je geen vers vlees of verse melk mee naar de andere kant nemen en de auto moet door een soort desinfecterend badje rijden. Daarna moet jij met je slippers over een desinfecterend matje heen lopen. Als ze in Botswana denken dat dit helpt doen we dit natuurlijk, maar wij hebben er een hard hoofd in, maar goed alle beetjes helpen…
Bij de check staat ook een jonge gedreven politieman. We stappen uit de auto en het eerste wat hij zegt is: ‘Jullie krijgen een bekeuring want jullie zijn 2 meter voorbij het stopbord gereden’. We lachen de jonge politieman smakelijk toe/uit en complimenteren hem met zijn goede grap. De jonge politieagent blijft echter bloedserieus kijken.  ‘Dat gaan we niet betalen’ zeggen we. ‘Dan sleep ik u voor de rechter’ zegt de politieman nog steeds bloedserieus. We kijken dit broekie niet meer aan en lopen rechtstreeks naar zijn chef. We leggen de situatie uit, slijmen een beetje (hebben we in Afrika geleerd!), maken een grapje hier en daar en mogen doorrijden. Ik kan het toch niet laten om net voordat we uit het zicht van de politieman verdwenen te zijn mijn tong naar hem uit te steken.

We zijn nu in het noorden van Botswana en genieten volop. We hadden op de planning staan om pistes te gaan rijden door de Okavango delta en de zoutpannen. Helaas zijn deze pistes momenteel nog te nat. Daarom gaat onze route via de Kalahari eerst naar zuidelijk Botswana om over ongeveer 2,5 week weer terug te keren naar dit gebied, de wegen zouden dan een heel stuk beter moeten zijn.

Tot onze grote verrassing komen we in Botswana Mike en Bonny uit Zuid-Afrika/Engeland weer tegen. We hebben hen ontmoet in Ghana en daar een aantal leuke avonden met ze doorgebracht. Na ze een paar maanden niet gezien te hebben hadden we nu natuurlijk weer gespreksstof genoeg! Als je het op deze manier bekijkt is Afrika toch maar klein…10-03-2008
Tsja, als ik iets op tafel laat liggen weet ik zeker dat de katten het zullen vinden. Bavianen daarentegen ben ik nog nooooooooit op mijn tafel tegengekomen. Lijkt me ook wel wat hebben :-)))10-03-2008
Hťťrlijk om te lezen,deze belevenissen!De bavianen,zijn die niet mensenschuw?Ja,het verhaal van de politie-man,het hoort er ťcht bij in Afrika,maar je zal er nooit aan wennen!
Dat tongetje van Annemarie......wij dachten...wat ben je toch een trutje.(wel lachen,hoe jullie dit weer opgelost hebben)lieve groetjes tante Greet en oom Theo.10-03-2008
Hťťrlijk om te lezen,deze belevenissen!De bavianen,zijn die niet mensenschuw?Ja,het verhaal van de politie-man,het hoort er ťcht bij in Afrika,maar je zal er nooit aan wennen!
Dat tongetje van Annemarie......wij dachten...wat ben je toch een trutje.(wel lachen,hoe jullie dit weer opgelost hebben)lieve groetjes tante Greet en oom Theo.10-03-2008
Hťťrlijk om te lezen,deze belevenissen!De bavianen,zijn die niet mensenschuw?Ja,het verhaal van de politie-man,het hoort er ťcht bij in Afrika,maar je zal er nooit aan wennen!
Dat tongetje van Annemarie......wij dachten...wat ben je toch een trutje.(wel lachen,hoe jullie dit weer opgelost hebben)lieve groetjes tante Greet en oom Theo.10-03-2008
WOW! Zo baal je nog dat jullie zo weinig wilde beesten zagen en zo zitten ze op je tafel! EN zie je er nogal wat tijdens een heuse safari! Klinkt goed! Nu maar hopen dat over ongeveer 2 weken de wegen beter zijn naar de zoutpannen! Succes! x el10-03-2008
ik zie het helemaal voor me hoe jullie broodjes gekaapt zijn en daarna die holling in je tafel. Als ik jullie was, deed ik daar de dipsausjes in!
Het is erg leuk om zoveel belevenissen een beetje mee te mogen maken. Genieten.
veel liefs,
ellen (mama van maayke)11-03-2008
Zo die tafel is geen lang leven beschoren....
Lijkt me wel een hele aparte tafel nu, dat heeft niet iedereen, ja en geef die bavianen is ongelijk dat zal ze geen tweede keer lukken wel?
En dan ´s ochtends zo vroeg uit de veren, ik ken jullie niet meer terug, wat bezielt jullie toch, en misschien kun jijzelf beter als gids gaan werken jullie hebben nu al zoveel ervaring opgedaan in Afrika dat moet een makkie zijn voor jouw!!!
Wel gaaf om weer bekenden tegen te komen, wat is de wereld toch klein dat zal vast heel gezellig geweest zijn
Kus van ons12-03-2008
ik heb jullie verhaal gelezen jonge jonge wat een avontuur. wat zien jullie veel.wat een levenservaring wij wensen jullie een hele goede reis verder

peter en marian vd pasch13-03-2008
Haha, wat een leuke verhalen weer, ik zie het helemaal voor me. Wat zijn apen toch ook brutaal... In India heeft een aap de verjaardagsbrownietaart van Martijn gestolen, dus hou alle lekkere dingen in de gaten!14-03-2008
Haha die tafel blijft leuk! De tafel die jullie verloren zijn, is toch die tafel die jullie cadeau hadden gekregen van de vriendgroep, en waarvoor de ruimte in Molly al was gemaakt voordat het cadeau was gevraagd en gekocht??? Hihi wordt je toch een beetje gestraft voor die actie, maar wel jammer van die mooie tafel. Ach ja nu heb je er een met een gat voor dipsausjes, ook erg handig.
Hoe is het nu afgelopen met die douanier uit Zimbabwe? Heb je die nog met zijn stropdas over de toonbank getrokken en toen ook lekker je tong uitgestoken? Aan al die corruptie wen je nooit en daar ga je ook niets van snappen. Niet te veel over nadenken, maar lekker genieten van alles en elkaar.
Veel liefs van Caren18-03-2008
Hai, las over jullie prachtige reis. Wij hebben ook al meerdere landen in Afrika bezocht maar nog geen in West Afrika. Wij dachten aan Mali of Senegal of Gabon. Wij zijn op zoek naar cultuur en natuur maar ook verschillende aktiviteiten. Welk land sprak jullie tot dusver erg aan?
Gr en nog een heerlijke tijd gewenst.
Karin22-03-2008
Hoi Karin,

Ik zou graag willen reageren op je vraag, maar zou je me dan even je emailadres kunnen sturen?

Ons emailadres is hondjeafrika@yahoo.com01-04-2008
he annemarie en patrick.

omdat mailen nogsteeds geen zin heeft typ ik hier maar weer een berichtje. het geen al veel te lang geleden is.
ik ben nogsteeds jalours op jullie verhalen zoals zoveel mensen hier op de site. maar ja wij hebben gelukkig een mooi huisje dat nog steeds "bijna" af is haha. als jullie pap en mam komen zul je de foto´s wel zien. met ons gaat het verder goed. je broertje heeft zoals gewoonlijk een aantal gebreken opgelopen van de verbouwing ( 2x spit, 2 tennis ellebogen, scheenbeenvlies ontsteking, duim uit de kom, moet ik doorgaan???) maar rust zal hem goed doen zegt de dokter haha. ik kijk uit naar eeen berichtje van jullie want we hebben veel te weinig contact. hopelijk horen we snel van jullie. veel liefs steef en dirk.Naam:
Beveiligingscode: captcha
Neem de code over van het plaatje om een bericht te kunnen plaatsen.
Bericht: