Hondje Afrika - reislog over afrikaHiiiiiijaaaa.... we gaan naar Afrika!
23-03-2008 :: stel je voor....
Aantal kilometers gereden:

Aantal dagen onderweg:

Aantal Afrikaanse landen bezocht: 17

We bevinden ons nu in: Gaberone, hoofdstad Botswana

Stel je voor kristalhelder, snel stromende kanalen van water zich een weg banend tussen papyrus, riet en hoog moerasgras, vol met water lelies die elegant meewaaien met de wind. Stel je voor een kalme lagoon tot aan de rand toe gevuld met onderwaterleven zoals nijlpaarden, krokodillen, waterplanten, vis, bacteriën en algen. Een oase waar het barst van de energie die overspringt van het ene wezen naar het andere in een continue cirkel van het leven. Stel je voor honderden olifanten in grote troepen, badderend, met elkaar spelend en in een rijtje achter elkaar aan lopend, zebra’s, giraffen en antilope. En stel je dit alles eens vanuit de lucht voor……

Lukt je dat? Dan heb je een beetje een beeld van onze 1 uur durende rondvlucht boven de Okavango delta, een van de highlights in Botswana. In een klein passagiersvliegtuigje voor 5 personen voerde een jonge piloot ons boven deze prachtige delta, onderwijl ons laten te genieten van zijn stuntende vliegkunsten. We kunnen deze ervaring zeker bijschrijven op ons lijstje van hoogtepunten in Afrika tot nu toe.

Botswana heeft vele highlights en aangezien wij genoeg tijd hebben in Botswana, kunnen we deze op ons gemak gaan bezichtigingen. Een andere highlight is the central Kalahari, maar deze is voor onze Molly (een truck) iets wat te prijzig om binnen te treden. Wij kiezen daarom voor het gebied langs de central Kalahari, de gratis Kaa kalahari consession een gebied van 20.000 km2 groot waar welgeteld 800 San mensen wonen. Een ruig en ongerept gebied, precies zoals wij het graag zien met diepe zandwegen en smalle pistes. Het is een prachtig gebied om doorheen te reizen terwijl er allerlei wild je pad passeert.

Op het moment van schrijven, bushkampen we aan de Masetleng Pan, een grote open vlakte in dit ruige gebied. Als ik opkijk van mijn laptop zie ik voor een enorme regenboog een paar hartebeesten, grote groepen struisvogels, honderden gnoe’s en misschien wel duizend springbokken voor mij grazen op de pan, gieren die zich verdringen rondom een karkas en op de voorgrond van dit alles is Obi jachtig op zoek naar grondeekhorens. Dit alles bekijken we achterover zittend in onze stoelen, met in de ene hand een drankje en de andere een verrekijker wat kan het leven in Afrika toch mooi zijn….

Een reis vol heerlijke momenten, maar zoals we tot nu toe ervaren hebben kan reizen in Afrika soms ook vele moeilijke momenten bevatten. Soms zijn er momenten waarop je zo graag even thuis zou willen zijn en die momenten hebben we al een aantal keer ervaren. Zoals bij het overlijden van mijn beide oma’s, de ziekte van ons neefje, maar ook bij mooie momenten zoals bevallingen of nieuwe zwangerschappen van vrienden of de trouwerij van een van mijn beste vriendinnetjes. Zo ver weg zitten is dan niet altijd leuk, we krijgen te maken met veel emoties waar we zelf mee moeten zien te dealen, want even een kopje thee gaan drinken bij ons pap en mam of een vriendin gaat hier niet op.

We tellen dan ook de dagen af dat ons pap en mam richting Namibië komen. Even een stukje Nederland in Afrika, even een lekker een kopje thee drinken en op de hoogte worden gesteld van alle veranderingen in Nederland. Even lekker ouderwets knuffelen, lachen, kwebbelen en klagen, even net doen alsof we thuis zijn…..


23-03-2008
Hey Annemarie en Patrick!
Inderdaad errug fijn dat jullie pap en mam binnenkort al naar jullie komen! Wat zal dat genieten worden voor jullie vieren!
Prachtige verhalen weer, mooie foto´s. Je had weer een mooi stukje voor oma geschreven. Wij hebben veel aan jullie gedacht de laatste weken. Maak er ondanks alle Nederlandse gebeurtenissen, prachtig of verdrietig, maar weer een superreis van. Aan de foto´s te zien komt dat vast goed. Lisa is al een liedje over Afrika aan het oefenen (mama zingt en Lisa lacht en spartelt): ze kunnen zeggen wat ze willen maar de olifant, die heeft de dikste billen van het hele land en de giraf de allerlangste nek en het nijlpaard de allergrootste bek!
Dikke kussen voor jullie allebei!
Liefs Maurice en Cindy en een heludikkuknuffel van Lisa!23-03-2008
wat een mooie omschrijving van hoe het daar is in botswana. ik waan me al helemaal naast je op de stoel voor molly.........o wat zou ik dat graag willen zeg, even lang komen in afrika. maar ja.......
veel plezier nog.
dikke kus judith, martijn en lasse23-03-2008
Ontzettend jaloers hebben we bedacht, dat wij binnenkort naar een dierentuin moeten gaan ;o) Een stukje Afrika te zien...
Fijne Pasdagen, dikke kus
Kamila en Jaap
P.S. Hebben jullie onze e-mail ontvangen (heb ik al twee keer gestuurd en geen reactie!)?23-03-2008
Ha lieve krullenbollen.

We zijn weer on-line en zitten weer volop te genieten van jullie berichtjes.....HEERLIJK!
Wat zouden we graag stiekem bij jullie pap en mam in de koffers kruipen.

Wij komen net uit de duinen en moeten het toch echt doen met wat vogeltjes, honden en heel veel andere mensen die even erop uit gaan met de paasdagen. Haha, nee zeker geen olifanten of nijlpaarden te bekennen tenzij we dus binnenkort eventueel met Jaap en Kamila naar de dierentuin zouden gaan...wie weet!

We denken veel aan jullie!

Goede reis verder en tot snel weer.

Hele dikke knuffels en heel veel liefs vanuit Haaren van
Jan-Willem en Marjo en een hele dikke kus van Guus!

23-03-2008
Wat een gave foto´s!!! Die hyena is wel ´n beetje eng, maar die nijlpaarden zien er lief uit (wel groot)! Gaaf om met zo´n rondvlucht alles van bovenaf eens te bekijken! Das weer eens wat anders dan vanuit Molly! Fijn dat jullie over een paar weken jullie pap en mam kunnen knuffelen! Geniet daarvan! dikke zoen el23-03-2008
Dat heb je weer mooi op papier gezet zeg, stel je voor koud nat weer, stel je voor 5 graden, stel je voor paaseieren, stel je voor, steeds aan jullie denkend, stel je voor werkend in een gezin, stel je voor de dagen aftellend, stel je voor eind april, nog moeilijk te bevatten, als je je dat in kunt denken dan heb je een aardig beeld van de toestand in Reusel.
Overigens heb je weer mooie foto´s op de site gezet, het blijft genieten om jullie verhalen te volgen...
Vele paasgroetjes en xxx van ons24-03-2008
Hoi luitjes,
Wat heb je dat prachtig omschreven nnemarie of is het Patrick. Ja ik kan het me goed voorstellen. Maar ook dat laatste stukje wat je schreef over wat je mist in holland.
Ja je krijgt met allerlei emoties te maken en het deed me goed dat je daar zo open over schreef. Ook ik ben aan het aftellen voor de bevalling van Emy eind april. Hebben we alle twee iets om naar uit te kijken.
Vergeet in de tuusen tijd niet te genieten.
lieve groet24-03-2008
Dit is de eerste keer dat ik tranen in m´n ogen kreeg bij het lezen van jullie verhaal!(Tante Greet)
Ja, als je voor lange tijd gaat reizen kŠn er thuis ook veel gebeuren..dat hebben jullie nu zeker al ervaren.Maar troost je ook hier gaat het leven door,en het is net als bij jullie zťker de moeite waard.
Wat hebben jullie de krokodil en de nijlpaarden toch lekker dichtbij gezien,en die rondvlucht lijkt ons helemaal super!blijf genieten ........en tellen.
lieve groetjes tante Greet en oom Theo24-03-2008
Rondvliegen boven Afrika...... geweldig!!
gr,
J-W.24-03-2008
Hoi lieve Annemarie en Patrick,

Wat een mooi verhaal, ik kan me voorstellen dat je gevoel soms heel dubbel is. Wel heel goed dat jullie nog zo genieten van het mooie Afrika.
Als ik me even wat voor kon stellen....zou ik heel graag even bij jullie zijn.

Dikke kus
Maayke24-03-2008
Lieve Annemarie en Patrick,
Weet je, als je thuis bent mis je het reizen en als je aan het reizen bent, mis je thuis. Helaas gaan reizen en thuis zijn niet samen, maar zijn ze alletwee wel heel leuk!! Blijf nu vooral genieten van het reizen en alle bijzondere momenten die jullie daar beleven!
Liefs Caren en Martijn25-03-2008
Met de woorden van Tijn gesproken:
WAUW en COOL.
En dat vinden wij nou ook!!
Heel veel liefs,
Bas, Cynthia, Tijn en Jip30-03-2008
Hallo Patrick en Annemarie,
Super wat jullie allemaal doen en meemaken daar in Afrika !!

Wel geweldig dat jullie bezoek krijgen, om even bij te kletsen en te knuffelen.

Hartelijke groetjes Fam. Verhoosel.Naam:
Beveiligingscode: captcha
Neem de code over van het plaatje om een bericht te kunnen plaatsen.
Bericht: