Hondje Afrika - reislog over afrikaHiiiiiijaaaa.... we gaan naar Afrika!
02-04-2008 :: Neushoorns!
Aantal kilometers gereden: 34120

Aantal dagen onderweg: 282

Aantal Afrikaanse landen bezocht: 17

We bevinden ons nu in: Lethakane, Botswana

Het leuke van langer in één land blijven is dat je het land en de bevolking een stuk beter leert kennen. En zo leren we Botswana kennen als een redelijk plat land met ontzettend veel wild, mooie gebieden en erg vriendelijke mensen.

Na de hoofdstad van Botswana, Gabarone of ‘Gabs’ zoals de inwoners van Botswana deze stad liefkozend noemen te hebben verlaten, rijden we verder naar het oosten, vlak langs de grens met Zuid -Afrika af. Hier ontmoeten we in een grensplaatsje Floris, Marieke en hun 2 honden Duko en Beau. Op het moment dat we ze ontmoeten zitten ze met hun handen in het haar, want ze krijgen namelijk hun honden, een huski/ herder en een labarodor mix niet de grens over naar Zuid Afrika zonder ze eerst in carrantene te plaatsen……ze balen dus goed.

Maar de stemming slaat al snel om als we ontdekken dat we wel ontzettend veel overeenkomsten hebben. We reizen allebei met een unimog, hebben honden bij. Marieke, Floris en Annemarie zijn van dezelfde leeftijd, bijna dezelfde opleiding gedaan en bijbaantjes gehad, hond ziek geweest tijdens de reis, overlijden van oma’s en dan hebben we ook nog eens hetzelfde plastic servies van de Hema! Het moet toch niet gekker worden! Omdat het ook nog eens goed klikt besluiten we een aantal dagen samen op te rijden.

We vinden een super plek om te bushkampen, aan een meer waar de zon een prachtige glinstering op het water achterlaat als deze langzaam ondergaat. Voor ons is het een speelparadijs, rondom het meer liggen allemaal heuvels bestaande uit grote rotsen waar we op kunnen klimmen en vanwaar uit we nog een mooier uitzicht op de omgeving en de zonsondergang hebben. Obi gaat natuurlijk mee klimmen, ze vind dit geweldig en legt de afstand die wij doen zeker 10x af, maar soms gaat het bij hondjes ook wel eens mis en verstapt ze zichzelf waardoor ze het de afgelopen dagen even met 3 pootjes moet stellen.

Maar Obi redt zich prima op 3 pootjes en heeft ondertussen vriendjes gesloten met Duko en Beau. Ze vormen een waar team, als Obi, onze waakhond iets opmerkt (een koe, geit, hagedis, auto, afrikaan) geeft ze een schel blafje en vervolgens rennen haar 2 bodyguards: Beau en Duko op het desbetreffende af om het vuile werk op te knappen, goed geregeld toch?

We willen alle 4 graag naar het rhino reservaat in Botswana, maar hebben dus ook beide een probleem omdat er geen honden binnen gelaten worden. Maar de oplossing is snel gevonden. De hondjes gaan in de auto van Floris en Marieke, deze wordt in de schaduw geparkeerd en vervolgens gaan we met zijn vieren in Molly op zoek naar de neushoorns. Omdat we bij Molly op het dak kunnen zitten hebben we een prachtig overzicht, wel uitkijken voor de hoge bomen met de enorme pikkers!

De scout bij de ingang verteld ons dat er 32 witte neushoorns en 3 zwarte neushoorns in het reservaat leven, naast natuurlijk zebra’s, giraffen, wildebeesten, hartebeesten, luipaarden en andere dieren die veel in Botswana voorkomen. Het park ging volgens ons reisboekje om 08.00 uur open, dus zo laat stonden wij dan ook voor de ingang, de scout vertelde ons dat als we echt neushoorns wilden spotten we eigenlijk om 06.00 ’s ochtends hadden moeten komen. Tsja, dat snappen wij ook maar als we dan voor de gesloten deur staan? Nee, hoor het park is gewoon open zegt de scout……Na een hoop geshit en gebaal besluiten we maar gewoon in Molly te stappen en het beste ervan te maken. In de aantal uren die we er rondrijden hebben we zeker 20 van de 35 neushoorns die vrij door het grote park rondlopen gespot, geen slechte score al zeggen we het zelf! Prachtige beesten zijn het en ze kunnen ondanks hun enorme gewicht zich nog zeer vluchtig voortbewegen.

We reizen nog een aantal dagen op met Floris en Marieke, waarin we samen gaan proberen de zoutpannen te verkennen, mochten deze niet te nat zijn. En dan splitsen onze wegen weer, zij gaan via Namibie proberen om Zuid Afrika met de honden binnen te komen, deze grens staat er om bekend niet zo streng te zijn en wij blijven nog eventjes plakken in Botswana. Wil je wat meer lezen van Floris en Marieke of hun prachtige site bekijken? www.verweg.org02-04-2008
wat leuk dat obi vriendjes heeft kunnen maken. wel jammer dat ze al zo snel weggaan. de foto´s zien er weer mooi uit. veel plezier nog met floris en marieke.
dikke kus judith02-04-2008
Hai lieffies, wat een geweldige foto´s weer, en gaaf zoals jullie daar bovenop Molly zitten te spotten, het zijn toch allemaal dingen die wij hier wel kunnen vergeten.
En die Obi, wat leuk voor ze dat ze ook wat vriendjes ontmoet op deze reis, en fijn dat ze haar werk zo goed doet (waken).
Prachtige zonsondergangen heb je gefotografeerd, hopenlijk krijgen wij die in mei ook hele mooie te zien.
Geniet nog maar even van de rust met z´n drietjes, want dat is natuurlijk over een paar weekjes wel afgelopen!!!
liefs ons02-04-2008
Hoi Patrick en Annemarie,

Wat leuk dat jullie nu even samen reizen met Floris en Marieke. En wat een geweldige foto´s weer, echt prachtig! Fijn dat het allemaal nog zo goed gaat!

Dikke kus
Maayke03-04-2008
He Annemarie en Patrick,
Wat een avonturen allemaal. Ik ben niet zo goed in de afrikaanse topografie, dus heb ik jullie locaties bijgewerkt op de landkaart.
Als je bij de Victoria Falls inzoomt en de kaart op sateliet zet, zie je heel goed hoe groot die watervallen wel niet zijn waar jullie stonden.

Veel plezier nog.
Groetjes,
Peter03-04-2008
Ha lieve Afrikaantjes!

Het lezen van jullie verhalen doet ons goed elke keer! Toch nog net of we een stukje meereizen met jullie....in ieder geval in gedachten.

Guus zit hier te kwijlen van jaloersheid...hij miste Obi al en nu nog 2 andere honden erbij dat is helemaal feest.

Gezellig dat jullie een aantal dagen reisgenoten hebben gevonden.

Geniet er maar lekker van en voor jullie het weten komt er een stukje Reusel jullie kant op!

Kei veel liefs van JW en Marjo xxx03-04-2008
Jeetje die neushoorns zijn logge beesten! En wat een mooie zonsondergangen. Ik zit voor het slapen gaan nog even te genieten van jullie foto´s en verhalen!
Hoe is het met het pootje van Obi? Zijn jullie nog met de anderen aan het samen reizen of weer met z´n drietjes?
Blijf genieten en de wereld bewonderen!!!!
Welterusten, Caren & Martijn05-04-2008
Hey hallo Afrika!
Wat een prachtige foto´s weer! Ik vond die nijlpaarden toch een stuk schattiger, dan de neushoorns!
Hopelijk kunnen jullie zuid-Afrika straks makkelijk binnenvallen met Obi! Wij (lees Cindy) zijn bijna groen en geel van sjaloesie bij het zien van zoveel prachtige zonsondergangen en beesten (de grote dan, van dat kleine kruipspul moet ik niets hebben!)! Wij gaan het over een maandje doen met een prachtige zonsondergang in de buurt van Volendam... ook mooi!
Hele dikke kussen voor jullie van Maurice en Cindy en een hele dikke knuffel van ons Lisa!05-04-2008
Hey! We zijn net terug uit Rome... we waren even een stukje dichter bij Afrika en hadden ook een beetje warmte van de Afrikaanse zon gevoeld... ´t is een super mooie stad, maar neushoorns hebben ze er niet! Wel heeel veel scooters! Super leuk dat jullie het zo goed kunnen vinden met Floris en Marieke. Hun site ziet er inderdaad heel mooi uit! Geniet van de tijd dat jullie samen reizen! Jullie hadden een hele mooie plek gevonden de 28e zag ik op de foto. Kei leuk dat jullie zo aan ons gedacht hadden! Die foto van slapende annemarie en Obi ga ik uitprinten.. wat een grappige foto! Heel veel plezier verder! x el06-04-2008

Hallo, weer genoten van jullie verhalen en foto´s, graag tot de volgende keer.
Hartelijke groetjes Fam. Verhoosel. Houdoe.06-04-2008
Ha! Net de drie panorama foto´s bekeken! Dat ziet er gaaf uit! Die Floris kan er wat van..een heuse leraar! Ben benieuwd wat er nog meer gaat volgen.. x el06-04-2008
Hoi Annemarie en Patrick,
Wauw, wat een geweldige foto´s weer. Het uitzicht vanaf Molly moet wel geweldig zijn! Leuk dat jullie Floris en Marieke hebben ontmoet, is vast wel lekker om even in het Nederlands te kletsen.
Liefs, Laurien06-04-2008
Ha, hier nog een keertje: ik heb de site van Floris en Marieke bekeken en vond daar opeens een heel leuk filmpje dat jullie gemaakt hebben! Echt heel cool om te zien dat jullie zo genieten van de prachtige natuur... X07-04-2008
Wat een prachtige panorama foto´s zijn dat, ik denk dat onze pap nog wat van jouw kan leren(denk ik),dat gaat je in elk geval heel goed af, en wat een prachtig filmpje hadden jullie gestuurd over Botswana, we reizen nog steeds met jullie mee.....
Nog even en dan gaan we het zelf beleven, dikke kusNaam:
Beveiligingscode: captcha
Neem de code over van het plaatje om een bericht te kunnen plaatsen.
Bericht: