Hondje Afrika - reislog over afrikaHiiiiiijaaaa.... we gaan naar Afrika!
20-06-2008 :: struisvogel rijden
Aantal kilometers gereden:

Aantal dagen onderweg: 361

Aantal Afrikaanse landen bezocht: 18

We bevinden ons nu in: Calitzdorp, Zuid-Afrika


We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal! Op 13 juni 2008 naderen we de rood/wit gestreepte vuurtoren van Kaap L’agulas, het zuidelijkste punt van het Afrikaanse continent. Deze keer zijn we goed voorbereid op dit speciale moment en leggen we de laatste 50 meter naar the most southern point lopend af met in onze handen een heerlijke fles champagne en 2 glazen.

Na de champagne met ruige snelheid te hebben open geknald, samen te hebben geproost op deze bijzondere prestatie en Obi wat champagne te hebben gevoerd, is het tijd om te terug te kijken op het afgelopen veelbewogen en prachtige jaar.

Onze reis begon met alleen maar tegenslag, Molly kapot, Obi die bijna het loodje legde en in Europa nog meer technische problemen. We hadden er op een gegeven moment niet veel hoop meer in dat we Afrika sowieso nog zouden halen.
Toen we dan eindelijk op Afrikaans grondgebied stonden was de vreugde groot, maar de problemen nog niet voorbij. Want nu ging het echt beginnen en daarbij viel het 24 uur op elkaars lip zitten ons niet gemakkelijk. We waren toen 10 jaar bij elkaar, maar hadden vooral veel langs elkaar geleefd in die tijd, nu werden we gedwongen samen een leven te leiden. Maar gelukkig hielp het prachtige continent Afrika ons hierbij. Twee levens werden steeds meer één en we leerden samen genieten van de prachtige omgeving en mensen om ons heen.

Wat de reis ook zeker nog mooier heeft gemaakt is de lieve en mooie mensen die we ontmoet hebben en die ons naast Afrika ůůk zeker een andere kijk op het leven hebben gegeven. Frank & Karla, Helio & Annemiek, Floris & Marieke, Pap & Mam, Mark & Nancy, Laura & Veghter en op dit moment reizen we samen met Hein en Bernadette. Nederlandse vrienden die een jaar in Zuidelijk Afrika trekken met hun auto ( www.365dagenafrika.nl ) . Deze mensen hebben zeker een bijdrage geleverd aan een extra gevoel in deze reis. Bedankt daarvoor!

Het is een mooie tijd om terug te kijken MAAR daarnaast kijken we ook zeker vooruit, we zijn namelijk nog niet thuis! Lieve vrienden sms-ten ons dat nu onze ‘terug’ reis gaat beginnen. In feite is dat zo, we gaan weer richting het noorden en daarmee dus richting Nederland. Voor ons voelt het echter niet zo. Wij kijken met z’n tweetjes (en Obi) uit naar een nieuw jaar vol avontuur, ervaringen, vrijheid, blijheid en nieuwe mensen ontmoeten.

Terug naar Zuid-Afrika, met Hein en Bernadette besluiten we in Oudtshoorn een struisvogelfarm te bezoeken. Hier wordt ons uitgelegd hoe de struisvogels gefokt worden en als toefje op de taart mogen we op struisvogels rijden! Dat doet men als volgt. Men houdt de vleugels van de struisvogel omhoog, zodat de rijder op kan stijgen, de rijder knelt zijn benen om de benen van de struisvogel en houdt de struisvogel stevig vast bij de grote vleugels en gaat daarbij achterover hangen. Vervolgens wordt de struisvogel een tik op de kont gegeven en de rijder GILT zo hard ze kan! Als later een officieel struisvogelrijbewijs aan ons uit wordt gereikt gloeien van trots.

De afgelopen dagen met Hein en Bernadette waren sowieso avontuurlijk, want we besluiten de Kango grotten te bezoeken. Het kostte me wat  overredingskracht maar ik heb Patrick, Hein en Bernadette ervan kunnen overtuigen dat we de Adventuretour moesten nemen ipv de standaard wandeling door de grotten. Wat ons vervolgens te wachten staat hadden we geen een van allen verwacht, we kruipen op onze hurken door tunnels en dat was dan nog het makkelijke deel. We moeten omhoog kruipen door een tunnel van zo’n 3 meter lang, met een gemiddelde maat van 27x40 cm.

Terwijl ik de tunnel onderzoekend bekijk vraag ik toch nog even bezorgd aan de gids af hij wil keuren of mijn billen wel door het gat heen passen, je moet er toch niet aan denken dat je vast komt te zitten omdat je te dikke billen hebt ;).

Een tochtje van gillen en klauteren begint! Als we door de nauwe tunnel zijn, gaan we crawlend op ons buik verder en glijden op onze rug of buik van de gladde rotsen, soms komen we ineens in ‘kamers’ waar we prachtige stalagmieten en stalactieten zien. Wat een tocht, dat hadden we niet willen missen! (Al raden we het mensen die claustrofobisch zijn zeker niet aan!)

En Zuid-Afrika heeft nog meer te bieden. Loop een willekeurige supermarkt in Nederland in en je vindt lekkere Zuid-Afrikaanse wijntjes in de schappen. Om die wijntjes te kunnen produceren, stikt het in bepaalde gebieden in Zuid Afrika van de wijngaarden. Bij de wijngaarden bevinden zich winkeltjes waar de geproduceerde wijnen worden verkocht. Omdat je natuurlijk wel moet weten wat je lekker vind mag de wijnen eerst proeven.

Dit gaat als volgt: men schenkt de wijn in een wijnglas en draait de wijn rond, men steekt zijn neus in het glas om de geur van de wijn op te snuiven, men neemt een nip van de wijn en laat deze ronddwalen in je mond om vervolgens weer uit te spugen (maar dat vinden wij natuurlijk zonde!). Dit wijnproeven uit zich natuurlijk in het kopen van flessen wijn tegen schrikbarend hoge prijzen, zo betaal je gemiddeld € 2,50 voor een fles goede Zuid Afrikaanse wijn.(hips…)

Al met al vermaken we ons zeker wel in Zuid afrika en dan hebben het nog geen eens gehad over de prachtige natuur waar we doorheen rijden. Jammer genoeg laat het weer het een beetje afweten, maar Hein en Bernadette hebben een enorme vrachtwagen bij waar we heerlijk met z’n viertjes in kunnen zitten. Kacheltje aan, wijntje erbij……

21-06-2008
Hallo lieve luitjes,
Wat een prachtig verslag heb je er weer van gemaakt, en het avontuur houdt maar niet op, spectaculair zien die grotten eruit, wel een geluk dat je niet vast bent komen zitten.
En dan bovenop een struisvogel, het moet niet gekker worden, zo´n certificaat staat straks goed op je c.v
Ja, die wijntjes proeven, dat uitspugen is echt jammer hť!!, maar je hebt in elk geval voor de koude avondjes een lekker wijntje bij.
Wij drinken er hier nog een op jullie!!
Op naar het volgende moois.
Veel liefs22-06-2008
Hoi Hoi lieve schatten!

Wat geweldig zeg die struisvogels! Lijkt ons helemaal te gek maar ook wel een beetje spannend hoor.

Jullie maken heel wat mee zo in een jaar tijd. Wat is het snel voorbij gegaan maar het is pas een inieminie stukje van jullie 95 jarige vakantie (haha) we zijn de tel geloof ik een beetje kwijt ;)

Nee hoor even zonder gekkigheid...het is echt geweldig wat jullie allemaal al gezien een meegemaakt hebben.
Op veel momenten zijn we gewoon superjaloers!

Blijf genieten samen met de mensen die jullie tegenkomen en ook zeker met elkaar!

Kei veel knuffels en kusjes van ons ... we missen jullie!
Jan-Willem, Marjo, ons kleine (steeds groter wordende) aapje en natuurlijk van Guus!
23-06-2008
Halloow oudnichtje Annemarie en Patrick!
Wat leuk, die struisvogels! Ik wil daar ook op, maar dat mag niet van mama, die vindt dat eng... Boven papa´s hoofd hangen en hopen dat ie je maar stevig vast houdt dat is pas eng! Ik denk dat papa voor het eerst tijdens jullie reis even sjaloers was, toen hij al die wijnen zag! Papa is niet zo avontuurlijk ingesteld... maar misschien slaat het wel een generatie over! Mama vraagt wanneer jullie bij de kieliemanjaarooooo zijn.
x-je voor jullie allebei! Knuffel van Lisa.24-06-2008
Hoi hoi,
Vandaag zijn jullie precies 1 jaar onderweg!!!!
1 jaar geleden vertrokken jullie hier uit Haaren en inmiddels hebben jullie al zoveel moois meegemaakt.
Geniet van al het moois dat nog gaat komen!
Liefs Caren & Martijn24-06-2008
Jipperdepippie!!

1 jaar onderweg, op de kop af vandaag! Wij proosten op ons, maar ook zeker ook op jullie!

Veel liefs ons24-06-2008
GEFELICITEERD! Pak er maar ´n lekker afrikaans wijntje op! Jullie mogen trots zijn op de prestatie!! Geniet ervan!
dikke zoen el26-06-2008
Patrick enAnnemarie Proficiat met het nemen van de bocht rond Kaap de goede hoop! Wat hebben jullie al veel gezien!! Ook noord oost Zuid Afrika is erg mooi!! Geniet er samen van!! Groeten27-06-2008
Wauw de tijd gaat best snel 1 jaar alweer! Van harte gefeliciteerd en daar mogen wel wat lekkere wijntjes op gedronken worden inderdaad! Liefs, Laurien30-06-2008
Wat een mooie verhalen allemaal. Weer heel veel meegemaakt. En wat zie ik toch allemaal op de foto´s en lees ik allemaal in jouw verhalen... wijntje....champagne...en nog een wijntje...... ťn brie!! Je weet wat ze van brie zeggen hť? Hoop dat je de brie nŠ de grottentocht hebt gegeten....hihi... anders was je misschien wel in de problemen gekomen.

Dikke X Judith, Fedor en Norik30-06-2008
Jaaah, alweer 1 jaar zijn jullie op pad!!
Wat een ontzettend mooi verhaal.....!!
Jullie mogen best een wijntje (of meer) drinken op al jullie avonturen van het afgelopen jaar!!
Geniet er nog maar van.

Liefs Sjoukje02-07-2008
alweer een jaar!
Tjeetje dat is al lang, want ik ben nog maar 6 maanden oud. Mama en papa zeggen dat ik het nog 1 jaar moet doen met jullie foto´s en dat jullie mij daarna plat komen knuffelen.
Ik wacht geduldig af! Voor nu nog veel plezier en geniet van de avonturen!

Doei doei,

NiekjeNaam:
Beveiligingscode: captcha
Neem de code over van het plaatje om een bericht te kunnen plaatsen.
Bericht: