Hondje Afrika - reislog over afrikaHiiiiiijaaaa.... we gaan naar Afrika!
18-11-2007 :: Uitgelopen vakantie
Aantal kilometers gereden: veel!

Aantal dagen onderweg: 146

Aantal Afrikaanse landen bezocht: 7

We bevinden ons nu in: Takoradi, Ghana
 
We zijn weer boven water! De vakantie van een week is uitgelopen tot 2 weken en om nu weer in onze mailbox en op de site te kijken met alle overweldigende reacties is heerlijk! Het klinkt misschien raar, maar we hadden deze ´vakantie´ echt even nodig. Het was heerlijk om een tijd op 1 plek te staan en niet continu alles in te pakken en elke dag op zoek te moeten naar een slaapplek.

Oke, we moeten eerlijk toegeven, eigenlijk wilde we het geheimhouden…..maar we hebben besloten om toch te vertellen dat we het paradijs op aarde hebben gevonden.

Dit paradijs ligt aan de kust in het zuiden van Ghana, vlakbij Dixcove. Hier heeft een jong engels stel een prachtplekje gecreëerd, the green turtle lodge genaamd (www.greenturtlelodge.com).
We zijn hier nogal een aantal daagjes gebleven en onze activiteiten bestonden uit het volgende: wandelingen maken over het prachtige witte strand met palmbomen, proberen de golven te overwinnen in de zee, walvissen kijken en schildpadden zoeken. Elke dag een andere cocktail proberen in de bar, ontbijten onder een palmboom, lekker hangen in de hangmat, kijken naar de zonsondergang in de zee, volleyballen op het stand, heel veel zonnebrand smeren en douchen in de open lucht onder een bananenboom.

We hebben ook een nieuwe hobby, op zoek gaan in een dorpje nabij naar de verste vis en deze zelf schoonmaken en natuurlijk barbecuen. Zo hebben we hier vissen gegeten als: barracuda,  tonijn, kingfish, kokkels en natuurlijk kreeft, mmmmhhh…….

Best druk eigenlijk voor een vakantie….

We komen hier opnieuw Bonny en Mike tegen een engels stel onderweg met een toyota landcruiser die we al eerder ontmoet hebben (http://www.getjealous.com/landcruising ). Ook leren we hier Annemiek en Helio kennen een gezellig Hollands/Portugees stel, waar we een aantal leuke dagen mee hebben (www.nomadeninafrika.nl). Ook ontmoeten we hier Frank en Karla, waar we al diverse malen contact mee hadden gehad, maar we hadden elkaar nog nooit daadwerkelijk gezien (www.wdfn.nl).
Obi vermaakt zich ook opperbest met naar golven springen, hagedissen en krabben vangen, proberen onze volleybal te vangen en gaten graven in het witte zand. Ook heeft Obi tijdens deze reis al 4 andere reizigers gelukkig gemaakt. Walter en Gerti en ook Annemiek en Helio hadden een muis in hun auto. Maar de muis was niet veilig voor Obi en zij heeft de muizen in beide auto’s opgespeurd!!

Nu wordt het tijd om Ghana nog wat verder te ontdekken. Onze tocht gaat langs de forten die de Nederlanders hier in de slaventijd gebouwd hebben en uiteindelijk zullen we de hoofdstad moeten om weer visa’s te regelen voor de komende landen…..

We houden jullie op de hoogte.
19-11-2007
klinkt heel erg relaxed die green turtel lodge. dus jullie hebben we lekker genoten van jullie vakantie, maar nu weer aan het werk, want reizen is geen vakantie he.
veel sterkte
dikke kus judith, martijn, lasse en tara19-11-2007
Oh wat klinkt dat goed zeg! Ik lees wel dat jullie er goed van genoten hebben op ´vakantie´. Ik kan me helemaal voorstellen dat jullie dat hard nodig hadden! Ik zal binnenkort de sites van de anderen ´ns gaan bekijken.. kijken of die ook zo mooi zijn als die van jullie! ;-) Maaar nu eerst jullie foto´s!!
x el19-11-2007
Hoi Judith en Martijn, Geleliciteerd met jullie kleine LASSE! Super leuk! groetjes ellen19-11-2007
Ja ben ik nog ´n keer... die vlechtjes staan je goed! ´t ziet er super uit op de foto´s! Misschien moeten we onze honeymoon maar omboeken..?! maareuh die vis schoonmaken zou mijn hobby niet zijn.. haha.. x el19-11-2007
Lekker uitrusten is af en toe wel fijn! Wel lekker hoor allemaal die verse vis. Vooral die kreeft in de pan ziet er goed uit!
Hoe vonden jullie het om de schildpad eieren op het strand te zien leggen in het donker? Wij hebben dit ook in Costa Rica gezien en vonden het bijzonder om te zien.
Maar nu weer aan de slag want jullie vakantie is om ;-)20-11-2007
Hey vakantiegangers!
Het ziet er wederom weer errug goed uit op de foto´s! Fijn dat jullie zo heerlijk genieten. Maurice zou zo elke avond bij jullie een visje willen komen eten. Onze Lisa kent dat nog niet, vis, want haar mama vindt dat dus niet echt (echt niet) lekker. Over een maand of 11 mag ze alles eten, en dan kan ze met papa lekker aan de vis. Dat wordt voor Maurice wel wennen, als ie z´n visjes voortaan moet delen... Onze Lisa doet het verder goed van d´r melk: ze is al ruim een kilo aangekomen en zo´n 8 cm gegroeid!
Het zal echt al een flinke meid zijn als jullie terug komen. Maar geniet eerst nog maar een flinke tijd van jullie geweldige reis! Veel plezier!
Liefs Maurice, Cindy en Lisa Raes!20-11-2007
Hť Patrick & Annemarie.

Wat een geweldige foto´s weer,als wij dat zo zien worden we een beetje jaloers op jullie.The green Turtle helemaal geweldig,en hebben jullie ook eieren gevonden?Die slang raakte ik voor geen goud aan hoor.
Het paradijs op aarde is voor jullie wel weggelegd,beter dan hier dit kouwe kikkerlandje,het vriest hier s´nachts al.Geniet van jullie reis en ga zo door met die mooie foto´s.Gr Fam Bakker.20-11-2007
Hey Annemarie en Patrick,

Wat zijn die foto´s weer ontzettend indrukwekkend.
Die verschillende soorten vis en die slang vinden we wel erg vies. Jullie als avonturies draaien jullie hand daar natuurlijk niet voor om. Die obi heeft het ook maar getroffen. Lekker rondreizen,spelen in de golven en muisjes vangen. Blijf genieten en hopelijk volgt er weer snel een verslag en foto´s. Het is en blijft leuk om dat allemaal te lezen en jullie te volgen. Sucses met alles21-11-2007
Zo dat ziet er allemaal wel heeeeeeeeel relaxed uit, zo kan ie wel weer hť!!!!
mooie zonsondergang op de foto, enge slang, en lekkere vis,mmmmmmmmm, jullie zullen het wel volhouden zo.
Enne die vlechtjes errug grappig, das wel makkelijk met die hitte denk ik.
Voorzichtig op jullie verdere reis. Liefs

21-11-2007
Klinkt goed...vakantie in de vakantie!!!
Rust ....in jullie vakantie.
Niets doen...in jullie vakantie!!
Als jullie maar genieten.
Geweldig mooie foto´s,ga zo door,dan zien jullie vast nůg heel veel moois.Wij genieten mee.
tante Greet en oom Theo26-11-2007
hoi,
gelijk heb je, vakantie in je vakantie!!
wij zijn net terug uit benin, het was goed, anders, druk, eigenlijk hartstikke vermoeiend maar toch weer goed! maar we houden toch van onze eigen manier, dat zullen jullie ook wel begrijpen, zeker na 2 weken vakantie in je vakantie!!!
amuseer jullie verder en tot hoors,
de belgskes28-11-2007
Hoi Annemarie en Patrick,
Het is leuk om te lezen dat jullie echt van alles meemaken.
Ook op de foto´s is te zien dat er in Afrika van alles te zien en te beleven is.
Spannende maar ook ontspannende momenten.
Ga zo door !!!!
Vele groetjes ome Cor en tante Han01-12-2007
Hey Annemarie en Patrick,
Heerlijk even rust tijdens jullie indrukwekkende reis en hoe haha. Op het strand met palmbomen, zwemmen in supergolven en dan ook nog verse vis eten. Mmm om bij weg te dromen hier in het miezerende Nederlandje...
Wat een geweldig mooie foto´s weer zeg. Ik zou zeggen geniet er nog van en maak nog maar veel van die mooie foto´s zodat iedereen ook een beetje van jullie reis kan meegenieten!
Liefs, Laurien01-12-2007
Lieve Annemarie,

Gisteren pakjesavond met vriendinnen.
We mochten allemaal leuke cadeautjes verzinnen.

Maar er lag 1 cadeautje te veel.
Mmmm dat is wat anders dan een berichtje of een mail.

Deze piet zag gisteren een cadeau met een ´afrikaanse´ rijm.
Dat zou wel eens van Annemarie kunnen zijn.

Helaas ging ik er niet met jou cadeautje vandoor.
Maar ik wil even zeggen dat ik het fantastisch vind hoor.

Tja, dit pietje mist je dan wel echt.
Geen fotosessies of soesjesgevecht (haha).

Maar gelukkig zie ik je daar genieten keer op keer...en die pakjesavond....
Tja, over een jaar of 38 maar weer! (of zijn het er ondertussen 40?)

Liefs van de gedichtjes piet xxx03-12-2007
hoi´

gaat het goed met jullie ? zijn jullie al een beetje bruin ?
met mij gaat het goed alleen moest zaterdag 1 december .
(avond) overgeven en dat was niet leuk.
tot ziens

groetjes ellemijn03-12-2007
Puur toeval kijk ik op jullie site en lees weer aardig wat spannende belevenissen.Door ´t rode licht rijden!!!!!!
Niet meer doen dus!!En dan het fietstochtje van Annemarie...dat had je wel mogen filmen van ons!!
Ja,de vriendelijke mensen....dat blijven wij geweldig vinden.Zijn jullie nog steeds niet ziek geweest???
Blijf genieten...en voor de komende landen!!!!!!
BLIJF VOORZICHTIG!!!!!
lieve groetjes tante Greet en oom Theo26-09-2018
A writer is essential to take the ideas mentioned in the outline and expound them. Feelings that may save you from writing your own book. Writing an essay is a tough issue to do for a student and also for a standard man who doesn´t possess the specific understanding of this language and the grammar that ought to be utilised within an essay.
Every story needs to have conversation. As a student, you should not just consider having a look at classification essay, it´s also wise to consider composing a sample essay that may be considered a sample paper by other students.
You shouldn´t worry because our college essay writing company is the best way to buy college essay services that are perfectly tailored. Online services are somewhat more reliable and affordable also.
You might also need to indicate more research or comment on matters that it wasn´t possible that you discuss in the paper. The writing profession consists of many perks. In the event you have any fiscal essay writing problem, let us know for we will aid you with all writings which are quality and which are free from plagiarism.
For instance research demonstrates that in United States of america, there was a excellent shift in multicultural counseling after the 1960s Civil Rights movement and perception and affliction of the minority greatly changed in the nation So, once you´re doing your homework you should be aware you have put all essential information regarding your research. Very good essay writers possess the capacity to give help to their students whenever it´s required.
Students using a copywriting service ought to know about a couple of things before deciding on a service. After moving through the company information and terms and conditions, if you are happy with their services, you can choose a specific business. Many writing businesses won´t turn away clients if they´re just under what they´re asking.
<a href=http://jesuspizanophotography.com/uncategorized/paper-checker-free-the-story/>http://jesuspizanophotography.com/uncategorized/paper-checker-free-the-story/</a>26-09-2018
You might also want to suggest more research or comment on things that it wasn´t possible that you discuss in the newspaper. Before writing very good article, one needs to clearly know what kind of essay he or she´s intended to write whether it´s a journalism article, professional article, review article or article for a website because each one of these kinds of posts have their personal defined writing styles. In case you have any fiscal essay writing problem, let us know for we will aid you with all writings which are quality and which are free of plagiarism.
Personalised assignment writing service company will probably have their own sites Apparently, a poorly written post reflects the sort of support which you offer.
Every story should have conversation. As a student, you should not just think about taking a look at classification essay, it´s also wise to think about writing a sample composition that could possibly be seen as a sample newspaper by other students.
Since writing an outline can occasionally be tedious job since this is the location where you truly start contemplating your essay seriously. Writing a thesis statement demands great intelligence from the surface of the essay author as it ought to specify the fundamental notion of the publication. Essay writing generally comes as a challenge for people who aren´t utilised to composing essays and it´s an extremely enormous job typically for the pupils who don´t have any type of experience in writing essays.
For instance research demonstrates that at United States of america, there has been a excellent shift in multicultural counseling after the 1960s Civil Rights movement and perception and affliction of the minority greatly changed in the nation After the pupil doesn´t have a personal opinion, then they ought to simply earn a option to select a subject, and select pro or con. Very good essay writers have the capability to give aid to their students if it´s required.
Students utilizing a copywriting service should know about a couple things before deciding on a service. Internet isn´t only alternative method to traditional processes of music distribution, but in addition a fantastic prospect for artists and music-recording businesses to expose those products to broad public. The writing service should additionally have a guarantee that all work is distinctive and original from many other content.
<a href=http://printon.ma/the-attempted-and-valid-process-for-some-sample-outline-investigation-papers-in-complete-outline/>http://printon.ma/the-attempted-and-valid-process-for-some-sample-outline-investigation-papers-in-complete-outline/</a>Naam:
Beveiligingscode: captcha
Neem de code over van het plaatje om een bericht te kunnen plaatsen.
Bericht: